Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea holder kapitalmarkedsdag og præsenterer vejen til at 2025-mål

17/2 11:07

Nordea satser på 4 pct. i gennemsnitlig i årlig vækst i perioden fra 2021-2025 i udlån med øgede markedsandele og et klart fokus på lønsom vækst. Det er blandt de nye oplysninger, som storbanken præsenterer torsdag i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag.

Her vil banken bekræfte de finansielle mål, der blev oplyst i forbindelse med årsregnskabet om en egenkapitalforrentning på over 13 pct. ved udgangen af 2025 og en omkostningsprocent på 45-47, og den gennemsnitlige vækst på 4 pct. et af delmålene for at nå de overordnede finansielle mål.

For 2022 venter Nordea en egenkapitalforrentning på over 11 pct. og en omkostningsprocent på 49-50.

- Vores finansielle mål for 2025 er klart – og vi vil levere på målet. Vi vil også udnytte to vigtige drivkræfter til at understøtte vores strategi på tværs af banken: at være digitalt førende blandt vores konkurrenter og integrere bæredygtighed i kernen af vores virksomhed, siger topchefen Frank Vang-Jensen i en meddelelse torsdag før starten på kapitalmarkedsdagen.

Blandt øvrige delmål, som præsenteres på kapitalmarkedsdagen, er derudover:

- 4-6 pct. vækst i opsparingsaktiver som årlig gennemsnitlig vækst i perioden understøttet af forbedrede digitale løsninger og markedsledende kapacitet indenfor kapitalforvaltning.

- 1-2 pct. samlet stigning i omkostninger ligeledes som årlig gennemsnitlig vækst fra 2021 til 2025.

Der bliver også sat mål for indtjeningsvæksten, der ventes at ligge omkring 2 pct.point højere end omkostningsvæksten.

.\\˙ MarketWire