Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/Sydbank: Gaspriser kan være bag aktieløft men svært at spå om

24/2 11:55

Den russiske invasion af Ukraine har sendt aktiemarkederne verden over i dørken. Også C25-indekset er hårdt ramt med et fald på 3,8 pct. ved middagstid og store fald til til de enkelte aktier.

Men Ørsted flyder dog som den eneste eliteaktie oven på og stiger 1,2 pct. i et blodrødt marked.

Helt præcist hvorfor, er dog svært at svare på, lyder det fra Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Et nærliggende bud ville være, at energipriserne er braget i vejret i takt med, at situationen er eskaleret, hvilket i de foregående kvartaler har været godt for Ørsted.

- Men Ørsted har allerede forhandlet prisaftaler, så det er lidt overraskende, at aktien stiger, siger Per Fogh til MarketWire.

De høje gaspriser bidrog markant positivt til Ørsteds indtjening i tredje og fjerde kvartal, men det skyldtes, at Ørsted havde indgået prisaftaler på et favorabelt tidspunkt, forklarede finansdirektør Marianne Wiinholt i forbindelse med årsregnskabet.

Et andet bud kunne være positivt nyt om vindauktionen, der i øjeblikket foregår i USA om licenser til i alt seks områder til New York Bight-projektet. Men her er priserne i løbet af onsdagens første auktionsrunde nået svimlende høje beløb, og det er heller ikke umiddelbart godt for Ørsted, lyder det fra Sydbank-analytikeren.

- Jeg forventer faktisk, at Ørsted bakker ud. Selv priserne for de - i gåseøjne - dårligste områder ligger på niveau med det, BP gav i Storbritannien, hvor Ørsted senere var ude at sige, at det kunne man ikke få en investeringscase ud af. Så jeg havde forberedt mig på, at de ikke ville vinde noget, siger Per Fogh.

Et sidste bud ville være, vurderer Per Fogh, at investorerne flygter mod sikker havn.

- Men det er svært at sige - der er i hvert fald ikke noget selskabsspecifikt, der driver den, siger han.

.\\˙ MarketWire