Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/CEO: Vi er opmuntrede over vækstmomentum

3/3 09:42

Novo Nordisks salgsvækst er accelereret, siden medicinalkæmpen i november 2019 introducerede finansielle mål og ambitioner for årene frem mod 2025, og torsdagens kapitalmarkedsdag vil i høj grad handle om, hvordan Novo fortsætter i samme spor.

- Vi er meget opmuntrede over det vækstmomentum, vi nu står med. I dag vil vi forsøge at forklare, hvordan vi mener, at vi kan opretholde den vækst, hvordan vi ved at maksimere potentialet for Semaglutid kan drive væksten i diabetes og fedme på kort og mellemlangt sigt, siger Lars Fruergaard Jørgensen administrerende direktør i Novo Nordisk torsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.

Af selskabets pressemeddelelse op til kapitalmarkedsdagen, fremgår ingen nye finansielle mål, men målsætningen for 2019 dækker også ret bredt.

En konkret målsætning om en gennemsnitlig vækst i driftsindtjeningen på 5 pct. blev i 2019 således erstattet med en formulering om, at Novo venter solid vækst i salg og indtjening, dog med en tilføjelse om, at det daværende mål om en gennemsnitlig årlig vækst i driftsoverskuddet på 5 pct., ventes at blive opfyldt.

I 2021 voksede Novos omsætning 14 pct. i lokal valuta til 140,8 mia. kr. Driftsresultatet steg 13 pct. i lokal valuta til 58,6 mia. kr.

.\\˙ MarketWire