Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Coloplast venter ikke større påvirkning fra eventuelt russisk gasstop

9/3 15:49

Coloplast ser kun i meget begrænset omfang en negativ påvirkning fra de stigende priser på naturgas i medicoselskabets fabrikker i Ungarn. Heller ikke en eventuel lukning for den russiske naturgas ventes at give anledning til produktionsforstyrrelser.

Det skriver Coloplast i en kommentar til MarketWire.

Coloplast har over de seneste år arbejdet på at udfase naturgas fra sine fabrikker verden over. Det betyder, at naturgas kun bruges i begrænset omfang og primært til opvarmning af selskabets fabrikker.

- Helt overordnet er Coloplast klædt godt på til en eventuel blokering af naturgas. Som led i vores bæredygtighedsagenda har vi over de seneste år arbejdet med at udfase naturgas på vores fabrikker verden over. Det betyder i dag, at vores fabrikker i Ungarn kun i mindre omfang bruger naturgas – og primært til opvarmning. En eventuel blokering af russisk naturgas vil altså ikke få større indvirkning, og vi forventer at kunne fortsætte produktionen i Ungarn uden forstyrrelser, skriver Coloplasts pressechef, Peter Mønster, i et skriftligt svar til MarketWire.

Stigende energipriser har i længere tid været et tema - også før krigen i Ukraine, fortsætter pressechefen.

Selv om prisstigningerne på naturgas vil påvirke Coloplasts bruttomargin i indeværende regnskabsår, ændrer de ikke ved medicoselskabets forventninger til 2021/22 om en organisk vækst på omkring 7 pct., en salgsvækst i danske kr. på cirka 9 pct. og en EBIT-margin i kr. på omkring 31 pct.

.\\˙ MarketWire