Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Marked tynget af usikker kinesisk covid situation

15/3 13:17

Stemningen på det amerikanske marked har tirsdag vendt sig fra mandagens optimisme, da usikkerheden i Kina i forbindelse med nye omfattende covid-nedlukninger samt uvished om Kinas engagment i krigen i Ukraine presser sig på.

Futuren for Dow Jones-indekset falder 0,2 pct. og for S&P 500-indekset ligger dog i et lille plus på 0,1 pct. forud for åbning i New York, der starter børsdagen en time tidligere end normalt, da USA er gået over til sommertid i weekenden.

Futuren for det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger med et minus på 0,2 pct., hvor blandt andet nedlukning i Kina og stigende renter trækker ned, hvilket også forplanter sig i de kinesiske tech-virksomheder på det amerikanske marked.

PFIZER OG MODERNA UENIGE OM FJERDE STIK

Medicinalselskaberne Pfizer og Moderna er uenige om, hvorvidt der er behov for et fjerde stik med vaccine mod covid-19, skriver Bloomberg News.

Albert Bourla, der er administrerende direktør i Pfizer, har i et interview med CBS søndag sagt, at beskyttelsen fra et tredje stik vil aftage, og at et fjerde stik derfor er nødvendigt "lige nu".

Den holdning deler Pfizer-topchefens pendant i Moderna, Stephen Hoge, dog ikke. I et interview med Business Insider har han ifølge Bloomberg News forklaret, at et andet boosterstik kun er nødvendigt hos ældre mennesker eller særligt udsatte, mens unge og raske mennesker kan fravælge det.

Pfizer stiger med 0,2 pct. til 52,36 dollar i det amerikanske formarked, mens at Moderna stiger med 4,3 pct. til 156,58 dollar ved middagstid.

MERCK ER FÆRDIG MED MIDDEL MOD PROSTATAKRÆFT

Den amerikanske medicinalkoncern Merck har stoppet et forsøg med selskabets middel mod prostatakræft. Der er tale om et kombinationsforsøg med Mercks Keytruda og Lynparza fra AstraZeneca.

Forsøget afbrydes, efter at de foreløbige data fra forsøget ikke viste nogen effekt på overlevelse.

Merck-aktien falder i formarkedet 0,1 pct. til 77,68 dollar.

OLIEN UNDER 100 DOLLAR I MARTS

Olieprisen falder tirsdag middag og futureprisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er for første gang siden Ukraine-krigens første dage under 100 dollar.

Futureprisen for en tønde er 99,01 dollar eller 7,4 pct. lavere end mandag, hvor den faldt godt 5 pct. Det er det laveste niveau siden 28. februar - fire dage efter Rusland angreb Ukraine.

Prisen presses ned af coronanedlukninger i Kina, der er verdens største olieimportør, sammen med bedrede udsigter til en våbenstilstand i Ukraine-krigen.

Selvom der fortsat er frygt for effekten af en eventuel afbrydelse af olieforsyningerne fra Rusland, er bekymringerne trådt i baggrunden. Organisationen af olieeksporterende lande, Opec, pointerer dog, at der ikke er nogen mangel på olie på markedet i øjeblikket.

AMERIKANSKE LUFTFARTSELSKABER FORUDSER FORTSAT LAVERE KAPACITET

Både United Airlines og Southwest Airlines ser fortsat lavere kapacitet sammenlignet med 2019, før coronapandemien satte en stopper for flytrafikken.

United venter i første kvartal af 2022 en kapacitet på 19 pct. under niveauet i 2019, oplyser luftfartsselskabet i en meddelelse tirsdag ifølge Bloomberg News.

Tidligere ventede United en kapacitet på 16-18 pct. under det i 2019.

For hele året venter Southwest Airlines en kapacitet på 4 pct. under niveauet i 2019.

I første kvartal ser selskabet en belægningsgrad på 75-80 pct. mod konsensus på 78,8 pct., skriver Dow Jones. Dertil ventes driftsindtægterne i første kvartal at være 8-10 pct. under niveauet i 2019.

Southwest stiger 3,6 pct. i det amerikanske formarked til 41,60 dollar, mens United stiger 3,9 pct. til 36,32 dollar.

KINESISKE AKTIER HAR FORTSAT UDSIGT TIL NEDTUR

Kinesiske aktier med børsnotering i USA fortsætter nedturen, idet bekymringerne over Beijings tætte relationer til Rusland er kommet oven i kurstabene drevet af kinesernes undersøgelser af teknologigiganter og øget risiko for afnoteringer i USA.

Alibaba falder eksempelvis 5 pct. forud for handelsstart - aktien faldt 10,3 pct. mandag.

.\\˙ MarketWire