Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Intel planlægger massive investeringer i EU - NY

15/3 14:51

Den amerikanske chipproducent Intel planlægger massive investeringer i EU.

Selskabet lancerer første fase af et investeringsprogram på 80 mia. euro i regionen over de kommende ti år. Det inkluderer blandt andet en investering i en kæmpefabrik i Tyskland til 17 mia. euro og en investering på 12 mia. euro i Irland, hvor en eksisterende fabrik vil blive udvidet, så kapaciteten fordobles.

I Frankrig planlægger Intel et nyt forskningscenter.

Det skriver Bloomberg News.

Udmeldingen kommer, efter at EU i februar annoncerede et mål om, at regionen skal stå for 20 pct. af verdens chipproduktion i 2030. Til støtte for planerne besluttede EU desuden, at det vil stille gratis finansiering til rådighed på op til 45 mia. euro.

Hvor meget Intel modtager, fremgår ikke.

Kommissær for det indre Marked, Thierry Breton, siger ifølge Bloomberg, at Intel med sin investering vil skabe tusindvis af arbejdspladser.

Ifølge Intels topchef Pat Gelsinger er investeringen et udslag af et behov for at skabe mere pålidelige leverancer af chip på verdensplan. I dag ligger omkring 80 pct. af chipproduktionen i Asien.

.\\˙ MarketWire