Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NB/Rohde: Krigen kan ramme den grønne omstilling på den korte bane

16/3 12:44

Behovet for at reducere afhængigheden af russisk olie og gas kan langsigtet sætte yderligere fart på den grønne omstilling. Men kortsigtet kan det være negativt for den grønne agenda, vurderer Nationalbankens direktør, Lars Rohde.

- På den ene side strukturelt og langsigtet vil det formentlig betyde en hurtigere omstilling af økonomierne til lavenergiforbrug på den ene eller anden måde og en uafhængighed af fossile brændstoffer.

- På den anden side kan man sagtens forstille sig, at der på den helt korte bane vil være noget kul og noget olie, der i stigende grad vil blive brændt af for at erstatte blandt andet gassen.

- Så jeg tror, at vi på den korte bane vil se, at det ikke er særligt godt, men jeg tror på den lange bane sådan strukturelt, at man vil se et kraftigt pres for at gøre Europa - og for den sags skyl også andre steder - uafhængigt af fossile brændstoffer, sagde Lars Rohde på et pressemøde onsdag efter offentliggørelsen af bankens nye prognose for dansk økonomi.

.\\˙ MarketWire