Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu og Coloplast endnu ikke ramt af kinesiske coronanedlukninger - NY

22/3 16:58

Coronasmitten stiger i Kina, og det har fået landet til at indføre markante tiltag - heriblandt omfattende nedlukninger - for at komme smitten til livs.

Det er dog ikke noget, der har ramt de danske medicoselskaber Ambu og Coloplast, der begge har fabrikker i Kina, endnu.

- Vi er ikke p.t. ramt af nedlukninger i Kina. Hverken i vores egen produktion eller af underleverandører. Xiamen, hvor vores fabrik ligger, er i øjeblikket en såkaldt low risk zone, meddeler Ambu til Marketwire tirsdag eftermiddag.

Det samme lyder fra Coloplast, der beskæftiger omkring 2000 mennesker i Kina.

- Situationen i dag er, at vores fabrik, som ligger i Zhuhai i det sydøstlige Kina, producerer og leverer efter planen. I de nedlukningsramte regioner er vi også fortsat i stand til at levere vores produkter til de kinesiske brugere, om end vores hospitalsadgang kan være begrænset, meddeler Coloplast.

Næsten 30 millioner mennesker var ramt af nedlukning tirsdag - herunder millionbyen Shenzhen, der ligger omkring 200 kilometer fra Coloplasts fabrik.

Ambu meddeler desuden, at selskabet har et tilstrækkeligt lager til fortsat at kunne levere sine vigtigste produkter, skulle det område, hvor fabrikken ligger, blive lukket ned.

- Vi følger løbende udviklingen og myndighedernes anbefalinger. Og vi har opbygget lagre af de vigtigste produkter, så vi stadig vil kunne levere til vores kunder, hvis vi skulle blive nødt til at lukke i en periode, lyder det fra Ambu.

Ifølge Ritzau er mindst 13 byer er fuldstændigt nedlukket, mens en række andre byer er delvist nedlukkede.

.\\˙ MarketWire