Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lundbeck har stoppet studier i Rusland - men leverer stadig medicin

23/3 10:41

Medicinalselskabet Lundbeck ser med bekymrede øjne på krigen i Ukraine, og det danske selskab overholder også alle de sanktioner, der er indført mod Rusland efter landets invasion af Ukraine.

Det indebærer blandt andet kliniske studier, men Lundbeck leverer dog stadig medicin til Rusland - ganske i overensstemmelse med de gældende sanktioner.

Det fortæller selskabets ledelse i forbindelse med onsdagens ordinære generalforsamling.

- Vi er dybt bekymrede for den krig, der foregår i Ukraine. Vi har doneret 10 mio. kr. til Røde Kors. Og samtidig gør vi, hvad vi kan for at støtte vores medarbejdere, siger Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand hos Lundbeck, på generalforsamlingen.

- Vi overholder alle sanktioner og initierer ikke nye studier i Rusland, men vi fortsætter med at levere medicin til hjernesyge i Rusland, fortsætter han.

HAR 11 UKRAINSKE MEDARBEJDERE - TO HAR FORLADT LANDET

I Ukraine, hvor krigen lige nu raser, har Lundbeck 11 ansatte, hvoraf to af dem har forladt landet som følge af krigshandlingerne.

De resterende ni er dog også i god behold, forsikrer Deborah Dunsire, der er administrerende direktør hos Lundbeck, på generalforsamlingen.

- Vi er til en vis grad en familie i Lundbeck, og vi tænker meget på vores ansatte i Ukraine. Lige nu har vi 11 ansatte i landet, og alle er i sikkerhed. To af dem er uden for Ukraine, siger topchefen.

- Vi forsøger også at levere medicin til Ukraine. Det er meget svært, fordi det logistisk set ikke rigtigt er muligt at få medicinen ind i Ukraine lige nu, fortsætter hun.

.\\˙ MarketWire