Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Hearing vil nå EBITA-margin på over 20 pct. i 2024

23/3 13:31

GN's høreapparatselskab er ikke tilfreds med den nuværende indtjeningsgrad efter nogle hårde år med coronapandemien.

I 2021 blev driftsmarginen 12,1 pct., mens det på mellemlang sigt er målsætningen at få løftet driftsmarginen tilbage på det tidligere niveau på over 20 pct.

Og i forbindelse med selskabets Meet the Management-dag onsdag sætter selskabet en lidt mere præcis dato for målet. Marginen på over 20 pct. skal nemlig nås i 2024.

- Vi er ikke tilfredse med vores nuværende margin. Vi vil tilbage på det tidligere niveau på over 20 pct. Det skal vi ramme i 2024, siger Gitte Pugholm Aabo, der er administrerende direktør hos GN Hearing, i forbindelse med arrangementet.

I forbindelse med årsregnskabet præsenterede GN en samlet prognose om en EBITA-margin på cirka 14 pct. i 2022.

Og det sker med klart mest vægt på andet halvår.

I starten af året har GN Hearing lanceret en behind the ear-udgave (BTE) af topproduktet Resound One samt fusionsproduktet Jabra Enhance Plus.

Derfor er der mange omkostninger bundet i første kvartal i forbindelse med lanceringerne, og derudover får de nye produkter først stor effekt senere på året, hvorfor størstedelen af både indtjeningen og væksten ventes i andet halvår.

Derudover venter GN Hearing at investere omkring 150 mio. kr. i at forbedre og effektivisere forsyningskæderne.

På den baggrund ventes driftsmarginen i første kvartal at være lav encifret, men derefter skal den gradvist forbedres, så den nærmer sig de 20 pct., der er GN Hearings mål frem mod 2024, i fjerde kvartal.

.\\˙ MarketWire