Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriserne fortsat på retræte

29/3 07:19

Oliepriserne fortsætter tirsdag morgen med at være under pres efter det store fald mandag, hvor coronanedlukningen af Shanghai skabte usikkerhed om olieefterspørgslen fra Kina.

I forvejen har markedet den senere tid været ekstremt volatilt som følge krigen i Ukraine og spændinger i Mellemøsten, men pilen har for det mest peget op for oliepriserne i perioden.

Mandag tog markedet imidlertid et ordentligt dyk - mens faldet tirsdag er mere afdæmpet. En tønde Brent-olie koster tirsdag morgen 110,65 dollar mod 111,36 dollar mandag, hvor prisen faldt 6,8 pct.

Den amerikanske referenceolie, WTI, faldt mandag 7,0 pct., og tirsdag morgen ligger prisen på 104,40 dollar mod 104,67 dollar mandag.

Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - kendt som Opec+ - mødes torsdag for at drøfte leverancepolitikken for maj.

Gruppen har ifølge Bloomberg News signaleret, at det vil holde sig til sin eksisterende plan og skrue gradvist op for leverancerne.

Hvis der ikke sker ændringer i planen øges leverancerne med 430.000 tønder dagligt fra maj, men mange medlemslande har kæmpet med at opfylde deres planlagte stigninger i leverancerne over de sidste måneder, bemærker Bloomberg.

Kina har oplevet sit værste coronaudbrud siden Wuhan, hvilket har fået kineserne til at reagere med en nidages nedlukning af storbyen Shanghai.

Konsulentfirmaet Rystad Energy har estimeret, at en nedlukning af Kinas finanscentrum kan reducere olieefterspørgslen med 200.000 tønder olie dagligt i perioden med restriktioner i byen.

Omkring 62 mio. kinesere er nu enten i lockdown eller står umiddelbart overfor at komme det, estimerer Bloomberg.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1922,59 dollar mod 1922,80 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire