Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas vil serieproducere ny gigantmølle på Lindø

30/3 14:53

Vindmølleproducenten Vestas har valgt Lindø som stedet for serieproduktion af sin nye store havmølle på 15 megawatt.

Serieproduktionen af møllen - som i produktkataloget bærer navnet V236-15.0 MW - påbegyndes i 2024, og faciliteten på Lindø kommer at stå for samling af møllens nacelle, altså selve møllehuset.

Det oplyser Vestas til MarketWire.

I øjeblikket er fabrikken på Lindø involveret i udviklingen af en prototype af møllen, som i andet halvår skal sættes op i testcentret i Østerild.

- Ved at introducere den første serieproduktion af V236-15.0 MW-møllen på Lindø vil vi udnytte den ekspertise og erfaring, som vi har udviklet gennem de sidste ti år på vores Lindø-fabrik.

- Udsigterne for havvind i Nordeuropa er meget positive, men for at vindindustrien skal kunne investere i stordrift og levere de nødvendige højkvalitetsløsninger tæt på vækstmarkeder, er vi nu nødt til at skabe et bæredygtigt marked, hvor den fulde værdi af teknologien og produktionen er anerkendt, siger driftsdirektør hos Vestas Tommy Rahbek Nielsen i forbindelse med nyheden om valget af Lindø som samlefabrik til møllen.

Siden 2012 har Vestas lavet møllenaceller og udviklet og testet prototypekomponenter, og fabrikken har i øjeblikket mere end 400 fuldtidsansatte. I øjeblikket samles på fabrikken naceller til V164-10.0 MW og V174-9.5 MW, og den har leveret over 700 naceller til markedet foreløbigt.

Før serieproduktionen af V236-15.0 MW starter, vil Vestas ændre og udvide fabrikken til de større komponenter.

Støbeformene til den store mølle er i øvrigt blevet udviklet på Vestas' vingefabrik i Lem, og de første af de 115,5 meter lange vingeblade vil blive produceret på selskabets fabrik i Nakskov på Lolland, før de skal gennemgå omfattende testning og verifikation.

Når prototypen af møllen bliver opsat senere i år, vil der være tale om den største mølle i verden. Møllen strækker sig 280 meter i vejret, når et af de tre vingeblade peger lodret op, og under de rette forhold kan den producere 80 gigawatt-timer energi om året. Det vil kunne dække elforbruget hos 20.000 europæiske husholdninger om året.

.\\˙ MarketWire