Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Hearing/CEO: Vil også have returret for OTC-produkter

1/4 10:25

Danske GN Hearing kommer også til at tilbyde returret for de produkter, som selskabet vil målrette den kommende salgskanal for høreapparater i håndkøb i USA - såkaldt over the counter (OTC).

I første omgang gælder det Jabra Enhance Plus, men det vil også gælde for eventuelt andre produkter til OTC-salgskanalen, hvor også det nye fusionsprodukt efter planen også skal spille en rolle.

Indtil nu er Jabra Enhance Plus lanceret gennem GN Hearings Beltone-netværk af audiologer, men når OTC-planen forventeligt bliver givet fri til efteråret, vil produktet også ryge på hylderne der - hos eksempelvis kæder som Best Buy og e-handelskæmpen Amazon.

- Vi har en returret på vores høreapparater, men også på de produkter, vi sælger gennem Jabra. Det vil vi også have for OTC. Det kan godt være, at det ikke bliver helt samme tilbud som på vores normale høreapparater, men der er også en mulighed for at returnere sit Jabra Enhance Plus, siger Gitte Pugholm Aabo, der er administrerende direktør hos GN Hearing, i et interview med MarketWire i forbindelse med branchemessen hos American Academy of Audiology (AAA) i St. Louis, Missouri.

BØR VÆRE ENSRETTEDE REGLER OVER HELE USA

I sine rammer for OTC-kanalen lægger de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA) op til, at producenterne af OTC-produkter klart skal gøre opmærksom på den gældende returret.

Men der foreligger ikke noget krav om at have én.

I et af de høringssvar, som myndighederne har modtaget - fra den amerikanske elektronikkæde Bose - foreslås det, at returretten i stedet bør ligge hos sælgeren af apparatet frem for producenten.

Men den model tror man ikke på hos GN Hearing.

- Jeg tror, at det ville være svært at administrere rent praktisk, fordi man så kunne forestille sig mange forskellige regelsæt forskellige steder, siger Gitte Pugholm Aabo.

- Noget af det, som OTC skal kunne, er netop at skabe overblik og transparens, og en af fordelene ved reglen er netop, at det er en føderal lovgivning og giver et ensartet regelsæt på tværs af USA, fortsætter GN Hearing-topchefen.

SKAL FORBLIVE BREDT I MARKEDET

For Jabra Enhance Plus, som lige nu er godkendt som et såkaldt self fitting-produkt hos FDA - et produkt, hvor brugeren selv skal indstille opsætningen frem for den normale praksis hos en audiolog, skal dog også forblive på hylderne hos audiologerne, når OTC-salgskanalen gives fri.

- Vi har det i dag godkendt som self fitting-apparat. Der har vi i første omgang lanceret det gennem vores Beltone-netværk og så selvfølgelig alle vores Resound-partnere i USA. Det næste skridt er jo, at OTC-kanalen forhåbentlig kommer til at træde i kraft, og at vi så også kan lancere det bredere - i kanaler som Best Buy og Amazon og så videre, siger Gitte Pugholm Aabo.

- Så vi går både til vores traditionelle kanaler, men har helt klart også tænkt os at gå bredere ud. Og det er helt klart meningen, at det skal blive ved med at være bredt på markedet, og selvfølgelig tænker vi også i en portefølje, der går ud over Jabra Enhance Plus, og så må vi jo se, hvordan det skal positioneres, fortsætter hun.

Hvis de gældende tidsrammer for FDA overholdes, ventes det, at de første OTC-produkter kan lanceres omkring september i år.

.\\˙ MarketWire