Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant/CEO: Shengwang-køb bygger på langsigtet forventning til Kina

1/4 11:32

Demant annoncerede i starten af marts et køb af 20 pct. af aktierne i Shengwang, der er et netværk af høreklinikker i Kina.

Samtidig fortalte det danske selskab, at det arbejder på en overtagelse af resten af aktierne i selskabet, der gennem flere år har været Demants partner på det heftigt voksende kinesiske marked. På den front er der endnu ikke noget nyt at fortælle.

- Det er en pågående proces, og den følger den plan, der er lagt, fortæller Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, i et interview med MarketWire.

- Der er meget stor forskel på den korte og lange bane her. Det her skal man se i perspektivet på den lange bane. Det er verdens største eller næststørste befolkning, som er i gang med en stor udvikling af samfundet - også inden for sundhed og høreforsorg. Der er stadig meget stor forskel på de store byer, og hvad der foregår ude på landet, men når man kigger 20-30 år frem, så er det uundgåeligt, at Kina bliver verdens næststørste, hvis ikke verdens største, marked for høreapparater, fortsætter Demant-topchefen.

PÅ TIDE AT TRÆDE IND I DETAILLEDDET

Derfor har det været vurderingen fra det danske selskab, at det et fornuftigt at træde aktivt ind i detailmarkedet for høreapparater i Kina, så selskabet har en god affyringsrampe til at deltage i den fremtidige vækst.

Men der er meget arbejde at gøre, lyder det fra Søren Nielsen.

- Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at Demant har en stærk platform, fra hvilken vi kan bygge vores fremtidige position i Kina, og det er i det lys, at man skal se det øgede samarbejde med Shengwang, siger han til MarketWire.

- Vi syntes, at det var på tide, at komme ordentligt ind i detailkanalen. For det er en hel infrastruktur, der skal opbygges. Der er ikke audiologer nok og viden nok om området, så det bliver en stor opgave at få en høresundhedsinfrastruktur op. Det vil vi bare gerne være en del af sammen med Shengwang, som vi har været partner med gennem lang tid og kender rigtig godt, fortsætter Demant-topchefen.

NEDLUKNINGER GIVER KORTSIGTEDE BUMP PÅ VEJEN

Lige nu er Kina i færd med regionale nedlukninger af hele byer som følge af nye stigninger i antallet af smittetilfælde med covid-19.

Og det vil uvægerligt give forstyrrelser for Demant og de andre aktører på det kinesiske høreapparatmarked, vurderer Søren Nielsen.

- I de byer, der er under nedlukninger, er butikkerne ikke åbne, og derfor bliver der heller ikke solgt høreapparater. Så på lokalt plan er det noget, man mærker. Det er ikke stabilt, som resten af verden er ved at være. Det er selvfølgelig med en vis bekymring, at vi kigger på det lige nu, siger han.

.\\˙ MarketWire