Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Lurende kursrekord tager sit udspring i mange bække små

5/4 13:11

Det er en strøm af mindre, men positive nyheder, der i en periode har løftet Novo Nordisk-aktien så meget, at medicinalkæmpen tirsdag har lagt an til sætte kursrekord.

Det vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

Novo-aktien stiger tirsdag eftermiddag 1,5 pct. til 779 kr. og har dermed passeret den seneste lukkerekord på 770,40 kr. fra den 16. december.

Siden nytår har Novo-aktien leveret et afkast på 7 pct. medregnet udbytte, og markedsværdien fraregnet egne aktier er øget til 1771 mia. kr.

- Det er mange bække små. Årsregnskabet, synes jeg, vidnede om, at der er udsigt til et fortsat godt momentum for Novo i 2022, siger Søren Løntoft Hansen.

Han peger også på, at den senere tids recepttal fra USA signalerer, at de store vækstlokomotiver for Novos diabetesforretning, GLP-1-midlerne Ozempic og Rybelsus, klarer sig godt.

- Recepttallene viser, at markedsvæksten er meget høj, og Novo tager markedsandele både med Ozempic og Rybelsus, fremhæver Sydbank-analytikeren.

Endelig har Novos problemer i forhold til at møde efterspørgslen efter vægttabsmidlet Wegovy i USA på grund af problemer hos en underleverandør vist sig mindre end først antaget.

Novo kunne i februar fortælle, at det har sikret sig produktion af tilstrækkelige mængder af fedmemidlet Wegovy i alle fem tilgængelige doser til at kunne betjene de patienter i USA, der allerede har recept på midlet. Selv har Novo ved flere lejligheder gentaget, at det regner med at kunne møde den fulde efterspørgsel også fra nye patienter i andet halvår.

- Der er meget stort fokus på Wegovy, og kigger vi på receptudskrivningerne, så overgår de faktisk det, Novo tidligere har sagt, at det vil kunne levere, vurderer Søren Løntoft Hansen, der også ser mulighed for, at investorer spekulerer i en opjustering senere i år.

- Novo har på nær det flotte 2021 ikke for vane at opjustere, men med det flotte momentum, vi ser især inden for GLP-1, tror jeg bestemt, at der er investorer, der spekulerer i en opjustering, om ikke andet så i løbet af 2022.

.\\˙ MarketWire