Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Nordnet: Investorerne tvivler på fremtidig vækst

7/4 10:40

GN Group har - i aktiemæssig forstand - aldrig for alvor fået rystet chokket fra coronakrisen og de følgende sideeffekter af sig.

Og det afspejler ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, at investorerne lige nu er i tvivl om casen på kort sigt - og hvorvidt GN kan leve op til egne forventninger om større vækst igen i de kommende år.

- Kursudviklingen siger det ganske klart: Investorerne har mistet tilliden til GN på kort sigt. Prisfastsættelsen - målt på indtjeningsforventningerne et par år ude i fremtiden - er lav, men spørgsmålet er, om GN kan levere på dem? Det handler og tillid og indtjening, skriver Per Hansen i en kommentar.

- Kortsigtet har investorerne mistet den og frygter, at GN er blevet et selskab med lidt for svingende resultater, for mange skuffelser og en strategi, der ikke i tilstrækkeligt omfang bliver eksekveret godt og konsekvent på, fortsætter investeringsøkonomen.

Før coronakrisen brød i starten af 2020 kostede en GN-aktie godt 400 kr., inden den efter første store nedlukning i marts 2020, der blandt andet også lukkede størstedelen af hele det høreapparatmarked, som GN Hearing opererer på, faldt til knap 240 kr.

Siden fulgte en bølge af hjemmearbejde og massiv efterspørgsel på blandt andet teknologi, hvilket i særlig grad gavnede GN Audio, der solgte masser af headsets og endte 2020 med en organisk vækst på massive 42 pct.

Opturen fortsatte siden ind i 2021, hvor GN-aktien steg til rekorden 586,20 kr. i juli, før pressede forsyningskæder og komponentmangel begyndte at presse GN Audio, der til sidst måtte nedjustere forventningerne.

Det faldt sammen med, at også GN Hearing, der stadig langt fra var kommet op i omdrejninger efter coronakrisen, fik problemer i forskningsafdelingen og også måtte nedjustere forventningerne, hvilket satte gang i en kursmæssig nedtur hen over andet halvår.

Torsdag stiger aktien med 0,9 pct. til 297,70 kr. - altså knap en halvering fra toppen sidste sommer.

.\\˙ MarketWire