Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/Fmd: Afvikle handel med Rusland uden at påvirke forsyning - NY2

8/4 12:18

Det er vigtigt for Ørsted at finde en måde at afvikle alle samarbejder med russiske virksomheder, uden at det påvirker forsyningssikkerheden eller støtter det russiske styre.

Det siger Ørsteds bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, fredag på selskabets generalforsamling.

- Ørsted finder situationen i Ukraine dybt foruroligende, lyder det fra formanden.

- Derfor ønsker vi ikke at samarbejde med russiske virksomheder. Vi skal finde løsninger for at afvikle samarbejdet uden at støtte Putin eller påvirke forsyningsstabiliteten, lyder det videre fra Thomas Thune Andersen.

Ørsted har allerede annonceret, at selskabet ikke vil lave nye forretninger i Rusland. Selskabet har dog en langvarig kontrakt på levering af naturgas med russiske Gazprom.

Det russiske selskab meddelte i sidste uge - på foranledning af det russiske styre - at fremtidig betaling skal ske i rubler.

Det har Ørsted afvist, og den beslutning er baseret på forretningsmæssige og juridiske overvejelser, uddyber formanden.

Ørsted er i øjeblikket i dialog med andre europæiske forsyningsselskaber og EU-lande for at finde en løsning, lyder det fra Thomas Thune Andersen.

Derudover ser det danske energiselskab også positivt på, at den tyske regering overvejer at overtage Gazprom Germania, hvis en køber til Gazprom i landet ikke lykkes.

.\\˙ MarketWire