Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank-obligationer smidt ud af pensionskasses portefølje

12/4 10:08

Den hollandske pensionskasse PFZW har valgt at ekskludere Danske Banks virksomhedsobligationer fra sin investeringsportefølje.

Det fremgår af en meddelelse fra PFZW, der er en af Europas største pensionskasser, skriver Finanswatch.

Begrundelsen er ifølge mediet, at Danske Bank ikke lever op til et af de ti principper i FN’s Global Compact. Der er tale om princip nummer ti, der handler om antikorruption og går på, at virksomheder skal modarbejde alle former for korruption, afpresning og bestikkelse.

Danske Bank er et blandt 24 selskaber, som er røget ud af PFZW’s portefølje af henholdsvis aktier og obligationer. Svenske Swedbank er også skilt fra porteføljen med samme begrundelse som Danske Bank.

Finanswatch har forsøgt at få en kommentar fra hollænderne.

I Danske Bank forstår man ikke den hollandske pensionskasse beslutning, oplyser banken i et skriftligt svar.

- Vi har ikke haft nogen dialog om en eventuel eksklusion af banken med den pågældende investor, og vi står ganske uforstående over for timingen i det her. Som vi har kommunikeret ved adskillige lejligheder, har vi over den seneste årrække investeret massivt i at styrke vores forsvarsværker mod økonomisk kriminalitet og vores generelle kontrol- og risikoprocesser. Vi er bestemt af den overbevisning, at vi lever op til det pågældende FN-princip, siger chef for investor relations i Danske Bank Claus Ingar Jensen, i den skriftlige kommentar til Finanswatch.

PFZW er en pensionskasse for ansatte inden for sundheds- og socialsektoren i Holland og er blandt Europas største pensionskasser målt på kapital under forvaltning, oplyser mediet. Ved udgangen af 2021 havde PFZW 277,5 mia. euro under forvaltning. Det svarer til 2063 mia. kr. - eller omkring det dobbelte af danske ATP.

.\\˙ MarketWire