Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Svindende kinesisk olieimport sender oliepriserne ned

13/4 09:56

Oliepriserne aftager onsdag morgen, efter at den kinesiske olieimport i marts faldt for anden måned i træk. I Japan viste maskinordrerne ligeledes et fald. Til gengæld var der sidste uge ifølge American Petroleum Institute en ophobning i de amerikanske olielagre.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 104,44 dollar mod 104,72 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 100,52 dollar mod 101,99 dollar natten til onsdag. Tirsdag ved dansk børslukketid kostede en tønde 100,54 dollar.

Den kinesiske olieimport faldt i marts med 14 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden. Det er anden måned i træk med fald i olieimporten. Den faldende efterspørgsel på olie sker som følge af landet nedlukninger, efter at der er blevet konstateret flere smitteudbrud med covid-19. Det er blandt andet storbyen Shanghai, der er lukket ned.

I alt importerede Kina 42,71 mio. ton olie i marts, svarende til 10,06 mio. tønder om dagen, viser tal ifølge Reuters.

Tirsdag blev oliepriserne ellers understøttet af lempelser af nedlukningerne.

I Japan faldt maskinordrerne i februar med 9,8 pct., hvor der ifølge Bloomberg News blot var ventet et fald på 1,5 pct. Det er det største fald i knap to år, skriver Reuters.

Trods dagens fald er oliepriserne fortsat vel understøttede af en aftagende russisk olie- og gasproduktion samt en advarsel fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, om, at Ruslands manglende produktion ikke kan hentes andetsteds blandt organisationen og dens allierede - samlet kendt som Opec+.

- Kommentarer fra Vladimir Putin om, at forhandlingerne med Ukraine er gået i stå, og kommentarer fra præsident Biden, hvor han anklager Rusland for folkemord understøtter, at situationen mellem Rusland og Ukraine ikke vil deeskalere foreløbig. Det er endnu en grund til at tro, at olieprisfaldet er midlertidigt, siger Jeffrey Halley, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

De amerikanske olielagre steg i sidste uge med mere end 900.000 tønder, viser tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute (API). I samme uge faldt både destillat- og benzinlagrene.

De officielle olielagertal fra det amerikanske energiministerium, EIA, offentliggøres onsdag klokken 16.30.

Prisen på guld falder ligeledes onsdag, hvor en troy ounce guld koster 1971,13 dollar mod 1975,82 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire