Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Transportaktier gør comeback efter flere pressede dage

19/4 17:04

A.P. Møller-Mærsk og DSV endte solidt i toppen af C25-indekset tirsdag, hvor der igen var åbnet for handel efter flere dages pause henover påsken.

B-aktien hos Mærsk lukkede med en stigning på 5,1 pct. til 19.195 kr., mens DSV-aktien blev løftet 3,6 pct. til 1145 kr.

Generelt var der genopretning til transportaktierne tirsdag, som eller oplevede modvind frem mod påsken.

- Det ser ud til, at nogle investorer samler lidt op i aktierne efter flere dage med fald til sektoren, siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank.

- De tager noget revanche, lyder det videre.

Ifølge analytikeren hænger det sammen med, at flere selskaber i sektoren - herunder A.P. Møller-Mærsk - står over for at offentliggøre solide regnskabstal for første kvartal inden længe.

Dermed kan aktierne ryste lidt af de bekymringer af sig, der ellers har bredt sig i den seneste tid, hvor krigen i Ukraine kombineret med stigende inflation har skabt frygt for recession.

- Der er udsigt til meget stærke regnskaber fra den sektor, og det er der gennem hele 2022. Mange af de bekymringer om recession er ikke noget, der er lige om hjørnet, så der er plads til at samle lidt op, siger han.

Samtidig peger han mod situationen i Shanghai, hvor fortsatte coronanedlukninger er med at til at forlænge de flaskehalse og forstyrrelser i forsyningskæderne, der har presset raterne op under pandemien.

.\\˙ MarketWire