Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Gamesa trækker forventningerne for 2021/22 - NY

20/4 06:41

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa trækker på grund af en række forhold forventningerne til regnskabsåret 2021/22 og kan i en foreløbig opgørelse for andet kvartal fremvise et underskud af den underliggende drift på 304 mio. euro.

Selskabet nedjusterede ellers så sent som den 20. januar, men de forventninger "er ikke længere valide og er under gennemsyn", oplyste Siemens Gamesa i en meddelelse tirsdag aften.

Vindmølleproducenten nedjusterede i januar sine forventninger til væksten i omsætningen til mellem minus 9 og minus 2 pct. mod tidligere ventet minus 7 til plus 2 pct., og prognosen for den underliggende driftsmargin blev sænket til intervallet minus 4 til minus 1 pct.

Men nu er forventningerne ikke længere gældende og skal under revision. Der er flere ting, der får selskabet til at trække de tidligere udmeldte forventninger - blandt andet har der været udfordringer i opstarten af Siemens Gamesas 5.X platform, der er den potentielle påvirkning af de seneste geopolitiske spændinger, forstyrrelser i de globale forsyningskæder, inflationens indvirkning på omkostningerne samt udviklingen i covid-19.

- Ud fra den situation revurderer ledelsen nu sine forventninger til gruppens resultater for regnskabsåret 2022, og derfor er den tidligere udmelding for regnskabsåret 2022 ikke længere gyldig, skriver Siemens Gamesa.

I andet kvartal omsatte Siemens Gamesa for 2,2 mia. euro, mens det underliggende driftsresultat viste et stort underskud på 304 mio. euro.

Siemens Gamesa fortsætter med at arbejde for at nå en omsætning inden for prognose-spændet for omsætningen, og det sigter efter at ramme i bunden af prognose-spændet for driftsmarginen, men i begge tilfælde inkluderes nu den positive påvirkning fra salget af selskabets udviklingsaktiviteter til SSE for 580 mio. euro, som selskabet også annoncerede tirsdag.

- Produktion og rentabilitet har fortsat været påvirket af yderligere pres på omkostninger til energi, råvarer og transport, tilgængelighed af vigtige turbinekomponenter, forstyrrelser i havne samt kunder, der har sat investeringsbeslutninger på pause, hvilket også midlertidigt påvirker vores kommercielle aktivitet på land og som er afspejlet i en meget lav ordreindgang i andet kvartal, skriver vindmølleproducenten.

Det endelige regnskab for andet kvartal offentliggøres efter planen den 5. maj, og her vil selskabet også komme med en opdatering om prognosen for hele regnskabsåret.

.\\˙ MarketWire