Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank/Sydbank: Stærk start på året trods modvind - NY

20/4 09:30

Jyske Bank er kommet stærkt fra start i 2022 og opjusterer forventningerne til året, hvilket er både positivt og flot i et marked med modvind.

Det er vurderingen fra Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, efter at opjusteringen blev offentliggjort onsdag morgen.

- Det tyder på, at de har kunnet opretholde det stærke udlånsmomentum fra fjerde kvartal, og trukket det med ind i første kvartal, hvilket er positivt. Det samme gælder for det høje aktivitetsniveau i et svært miljø, siger han.

Han fremhæver blandt andet udsigten til, at banken forventer at levere "i underkanten" af 1,1 mia. kr. før skat. I de seneste otte kvartaler har resultatet i gennemsnit været 1,028 mia. kr.

Den Silkeborg-baserede bank venter nu en indtjening efter skat på 44-50 kr. per aktie svarende til et resultat efter skat på 3,0-3,4 mia. kr. Den tidligere prognose lød på 40-46 kr. per aktie svarende til et resultat efter skat på 2,7-3,1 mia. kr.

Kursreguleringer er svagt positive, og tilbageførte nedskrivninger er moderate, skriver Jyske Bank i opdateringen.

- Det er stadigvæk tilbageførsler af nedskrivninger. Der kan man sige, at man på den ene side har mere usikkerhed om økonomien fremadrettet, men vi skal huske, at de har øremærket et kæmpe beløb til fremtidige covid-19-tab, som er tab, der ikke er kommet endnu. De ting kan udligne hinanden, siger Mikkel Emil Jensen.

- Vi har underliggende også en meget stærk kreditkvalitet, som Jyske Bank har nydt godt af i flere kvartaler, siger han videre.

Banken er også kommet med enkelte tal for første kvartal, hvor det pointeres, at resultatet per aktie er landet på 12,1 kr.

UKRAINE-KRIG HAR SLÅET SPRÆKKER I UDSIGT

Ser man bredere på bankerne er det værd at bemærke, at de kom med stærke prognoser fra årets start. Derfor kan man ikke nødvendigvis udlede, at en opjustering fra Jyske Bank giver et varsel om udviklingen for sektoren, mener Mikkel Emil Jensen.

Det skal ikke mindst ses i lyset af krigen i Ukraine, der har skabt ny geopolitisk usikkerhed og været med til at ændre vækstforventningerne i både Danmark og globalt.

- Der var flere af bankerne, der havde overraskende stærke prognoser for 2022 i starten af året, og det var inden situationen i Ukraine. En del af det indebar en forventning om god økonomisk fremgang herhjemme, og den forventning er der nok lidt sprækker i nu, fordi der er mere usikkerhed fremadrettet. Det tager måske lige toppen af forventningerne. Noget kan dog tyde på, at der kan være et lidt bedre første kvartal end først antaget, siger han.

- Bankerne er ikke direkte eksponeret mod Ukraine, men kan blive ramt af de indirekte konsekvenser i form af inflation og økonomisk nedgang, tilføjer han.

Aktien stiger kort efter åbning 6,3 pct. til 374,90 kr. onsdag.

.\\˙ MarketWire