Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-rival med nyt milliardunderskud - NY

26/4 12:45

Den amerikanske industrikoncern General Electric (GE) tabte i første kvartal et nyt milliardbeløb i sin division for vedvarende energi, GE Renewable Energy, som er konkurrent til den danske vindmølleproducent Vestas.

Driftsresultatet i GE Renewable Energy blev et stort underskud på 434 mio. dollar - svarende til 3,0 mia. kr. Underskuddet var dermed større end ventet, idet analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et underskud på 370,3 mio. dollar.

I samme periode sidste år lød underskuddet på 234 mio. dollar.

Omsætningen i divisionen androg i første kvartal i øvrigt 2,87 mia. dollar mod estimeret 3,07 dollar af analytikerne. Omsætningen var 12 pct. lavere end i samme periode sidste år.

- Marginen i divisionen blev svækket med 790 basispoint rapporteret og 820 basispoint organisk til minus 15,1 pct., drevet af volumennedgang i den amerikanske landmølleforretning kombineret med omkostningsinflation i materialer, skriver GE i forbindelse med regnskabet.

Udover lavere volumen var marginen i landmølleforretningen negativt påvirket af produktmiks og nye produktomlægninger, anføres det.

Der var også tilbagegang i kvartalets ordreindgang, da den samlet landede på 2,8 mia. dollar og dermed faldt organisk med 19 pct. drevet af lavere ordreindgang på landmøller.

Det er påvirket af af "inflationsdrevne forsinkelser hos kunderne og et fald i det amerikanske marked."

.\\˙ MarketWire