Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Oliepriserne stiger med eskalerende geopolitiske spændinger

27/4 08:26

Oliepriserne stiger onsdag på kinesiske stimulusforhåbninger og efter russiske varslinger om at stoppe gasforsyninger til Polen og Bulgarien.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 105,43 dollar mod 103,66 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 101,95 dollar mod 99,97 dollar tirsdag eftermiddag.

Rusland eskalerer de geopolitiske spændinger med meldingen om, at det vil stoppe gasforsyninger til Polen og Bulgarien fra onsdag.

- Oliepriserne er i høj grad understøttet af de eskalerende geopolitiske spændinger. Det er ikke nyt at Rusland stopper gasforsyninger, men det sker på et tidspunkt, hvor der på markedet er stor frygt for økonomisk stagnation og høje inflationsforventninger, siger Stephen Innes fra SPI Asset Management til Reuters.

Oliepriserne understøttes også af håb om mere stimulus af økonomien i Kina.

Tirsdag meddelte den kinesiske centralbank om mere pengepolitisk støtte til realøkonomien, særligt til mindre firmaer, der er blevet ramt af covid-19. Desuden skal tiltaget sikre tilstrækkelig likviditet og en stabil udvikling på finansmarkederne.

Shanghai har været nedlukket i flere uger for at inddæmme spredningen af coronavirus, og i Beijing er massetestningen blev udvidet til en stor del af byen og markedet og indbyggerne omfatter en nedlukning som i Shanghai.

På det yderligere råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1897,15 dollar mod 1906,89 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire