Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant/Jefferies: Frasalg af implantatforretning er aktie-positivt

27/4 11:07

Det amerikanske finanshus Jefferies ser positivt på Demants beslutning om at frasælge selskabets forretning for implantater, Oticon Medical.

Den begrænsede markedsandel for Oticon Medical, der også er en væsentlig del af rationalet fra det danske selskab selv, gør det nemlig mere oplagt at kigge andre steder hen, lyder vurderingen fra Jefferies.

- Vi har for nylig indledt dækning af Demant og ser det her salg som en positiv nyhed for aktien på grund af Demants begrænsede markedsposition inden for høreimplantater og et styrket fokus på høreapparater, hvor vi venter, at selskabet vil fortsætte med at tage markedsandele, skriver analytiker Michael Toomey fra Jefferies i en kommentar til frasalget, der blev offentliggjort onsdag morgen.

Demant har aftalt at sælge implantatforretningen til australske Cochlear, der er verdens største selskab på området, for 850 mio. kr.

Det ventes at styrke driftsresultatet før renter og skat (EBIT) i år med omtrent 150 mio. kr., og derfor løfter Demant sine forventninger til hele 2022's EBIT til 3,6-3,9 mia. kr. fra tidligere ventet 3,45-3,75 mia. kr.

Handlen ventes - afhængigt af godkendelser fra de relevante myndigheder - afsluttet i andet halvår i år.

Jefferies har anbefalingen "køb" af Demant og et kursmål på 360 kr.

Demant-aktien stiger onsdag formiddag med 3,1 pct. til 303,30 kr.

.\\˙ MarketWire