Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sparekassen Sjælland-Fyn vil være mere lønsom frem mod 2025 - NY

27/4 11:25

Sparekassen Sjælland-Fyn vil være mere lønsom i de kommende år frem mod 2025.

Pengeinstituttet har netop taget hul på en ny strategiperiode, hvor målsætningen er at reducere omkostningsprocenten og sikre solid og kontrolleret vækst i det samlede forretningsomfang på 4-8 pct. om året.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Sparekassen Sjælland-Fyns målsætning for omkostningsprocenten i 2025 er under 50 pct. mod 63 pct. ved udgangen af 2021.

Forrentningen af egenkapitalen skal i strategiperioden desuden ligge over 10 pct. i gennemsnit.

- Overordnet set er det vores forventning, at eksekveringen af strategien, "Mod nye mål 2025", vil skabe stor værdi for alle sparekassens interessenter i form af kunder, medarbejdere og aktionærer, skriver sparekassen.

MULIGHED FOR AKTIETILBAGEKØB

Den vil i de kommende år udbetale et udbytte på 25 pct. af årets resultat efter skat og efter betaling af rente på hybrid kernekapital.

Desuden vil bestyrelsen overveje at øge udlodningen via aktietilbagekøb under hensyntagen til, at soliditeten skal forblive stærk. Målsætningen for kapitalprocenten er fastsat til mindst 20 pct.

Investeringsmæssigt er sparekassen også parat til at forfølge muligheder, der kan øge indtjeningen og stimulere sparekassens distributionskanaler.

- Nuværende eksempler er Lollands Bank, Møns Bank, Nordfyns Bank, DLR, Bankinvest og Sparinvest. Vi ser blandt andet muligheder i selskaber, der arbejder med løsninger indenfor den grønne dagsorden, uddyber sparekassen.

TIDLIGERE MÅL ER NÆSTEN ALLE INDFRIET

I den netop afsluttede strategiperiode for 2018-21 blev de økonomiske målsætninger i vid udstrækning indfriet.

Blandt andet er kapitalprocenten, der i den kommende periode skal være mindst 20 pct., øget fra 16,3 pct. til 23,3 pct.

Og målet for egenkapitalen på 9-11 pct. blev i 2021 indfriet med et afkast på 12,4 pct.

Målet om en indtjening per omkostningskrone på 1,7 blev indfriet i første kvartal af 2021, men for hele 2021 endte tallet på 1,58, så her blev målsætningen ikke indfriet.

.\\˙ MarketWire