Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/HSBC: GE-regnskab peger mod lav indtjening i vindsektoren

27/4 13:10

Den amerikanske industrigigant General Electric leverede regnskab tirsdag eftermiddag, og her viste Renewable Energy-divisionen, der blandt andet huser selskabets vindmølleforretning en overraskende svag udvikling.

Regnskabet tyder på, at indtjeningen i første kvartal vil være lav i hele sektoren, skriver analytiker Sean McLoughlin fra HSBC i en analyse.

Regnskabet fra General Electric leverede ifølge HSBC yderligere bevis på de udfordringer, som vindmølleleverandørerne står over for, da det leverede et overraskende svagt resultat for første kvartal i Renewable Energy-divisionen.

I divisionen faldet leveringerne af vindmøller med 29 pct. til 1,7 GW, og driftsmarginen blev på minus 15,1 pct.

- Rentabiliteten inden for landvind blev ramt af lavere kapacitetsudnyttelse, høje materiale- og logistikomkostninger, dårligt mix og omkostninger til overgang til nye produkter, skriver HSBC.

AMERIKANSK EFTERSPØRGSEL UDGØR EN RISIKO

General Electrics ordreindgang dykkede 50 pct. i kvartalet til 1,1 GW, idet den er påvirket af usikkerhed vedrørende udvidelsen af PTC-ordningen, der er den vigtigste finansieringsmekanisme for amerikansk landvind.

Høj regulatorisk risiko og højere møllepriser presser efterspørgslen i USA, skriver HSBC.

General Electric antager, at Kongressen vil forlænge PTC-ordningen i slutningen af 2022, men fremhæver, at de amerikanske udsigter er meget usikre.

HSBC's analytiker ser risiko for, at alle ordre i slutningen af 2022 vil blive skubbet ind i 2023, og der ses derfor stigende risko for et efterspørgselstomrum i 2023, der kan lægge pres på leveringerne i 2023 og 2024.

Det potentielle pres på det amerikanske landvindmarked udgør også en betydelig risiko for Vestas, der er næststørste leverandør til det marked.

HSBC har tidligere argumenteret for en vellykket udvidelse af PTC-ordningen som en positiv katalysator.

- Lav synlighed i processen vil derfor sandsynligvis tynge sektorstemningen på kort sigt og udgøre en yderligere potentiel modvind for Vestas, vurderer HSBC.

For Vestas-aktien gentager HSBC den negative anbefaling "reducer" og kursmålet på 160 kr., og med henvisning til presset på landvind foretrækkes eksponering mod havvind, fortæller Sean McLoughlin i analysen.

Vestas-aktien ligger onsdag over middag med en stigning på 0,7 pct. i 179,08 kr.

.\\˙ MarketWire