Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted Q1: Driften overrasker positivt - godt hjulpet af energipriser

29/4 08:13

Energikoncernen Ørsted kom igennem første kvartal af 2022 med en højere indtjening end ventet.

Det fremgår af selskabets regnskab fredag morgen.

Første kvartal gav et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 9429 mio. kr., når man medregner nye partnerskabsaftaler. Til sammenligning havde analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af Ørsted ventet et driftsoverskud på 8243 mio. kr. mod 4863 mio. kr. i første kvartal 2021.

Eksklusive nye partnerskabsaftaler landede driftsoverskuddet på 7819 mio. kr. mod ventet 6600 mio. kr.

Det var især en bedre end ventet udvikling inden for Bioenergy - grundet de høje energipriser - og Onshore-divisionen, der var bidragende til at første kvartal slog forventningerne. Det største område - Offshore - skuffede en smule.

På toplinjen præsterede Ørsted en omsætning på 33.762 mio. kr. i fjerde kvartal. Den post landede på 18.944 mio. kr. i samme periode året forinden, hvilket især kan tilskrives igangsættelser af en række projekter inden for Onshore.

Nettooverskuddet endte i kvartalet på 5701 mio. kr. Her havde analytikerne på forhånd sat næsen op efter et overskud på 4347 mio. kr.

Til sammenligning viste bundlinjen i samme periode for et år siden et overskud på 1598 mio. kr.

.\\˙ MarketWire