Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/CEO: Ramt af svære forstyrrelser i forsyningskæden

2/5 07:03

Vestas' regnskab for første kvartal var stærkt påvirket af svære forstyrrelser i forsyningskæden og enkeltstående begivenheder.

Det siger vindmølleproducentens administrerende direktør, Henrik Andersen, i regnskabet for første kvartal, som blev offentliggjort søndag aften - før den ellers planlagte regnskabsannoncering på onsdag.

- I første kvartal af 2022 leverede Vestas en stærk ordreindgang og fortsatte med at hæve salgsprisen under meget udfordrende markedsbetingelser og en voksende energikrise, siger Henrik Andersen i regnskabet om ordreindgangen og udviklingen i møllepriserne.

- Under disse forhold opnåede vi solide resultater med en omsætning på 2,5 mia. euro, en stigning på 27 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, samt en gennemsnitlig salgspris på 1,01 mio. euro per megawatt og vækst i Service-omsætning og -EBIT, men vores lønsomhed var stærkt påvirket af svære forstyrrelser i forsyningskæden og enkeltstående begivenheder, fortsætter Vestas-direktøren.

Vestas har i kvartalet foretaget enkeltstående nedskrivninger relateret til den russiske invasion af Ukraine og et efterslæb i udvalgte havvindaktiviteter.

- For at adressere de nuværende forretningsbetingelser har vi også foretaget en strategisk omprioritering på udvalgte markeder og forventer at justere vores produktions-setup, hvilket sammen med nedskrivningerne relateret til Rusland, Ukraine og havvindsaktiviteterne havde en negativ indvirkning på vores finansielle resultater. Baseret på disse beslutninger og de uforudsigelige forretningsbetingelser opdaterer vi forventningerne til helåret, siger Henrik Andersen endvidere.

Vindmølleproducenten venter nu en omsætning på 14,5-16,0 mia. euro og en EBIT-margin før særlige poster på mellem minus 5 og 0 pct. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 15,0-16,5 mia. euro og en margin på 0-4 pct.

Før regnskabet estimerede analytikerne en omsætning i 2022 på 15,5 mia. euro og en EBIT-margin på 1,7 pct.

- Den voksende energikrise har dog samtidig medført stærkere politisk opbakning til grøn energi og indsatsen for at styrke energi-uafhængigheden samt holde elektricitetspriserne på et lavt niveau, og vi er i gang med at styrke det grundlag, vi har for at hjælpe regeringer og kunder i at indfri disse mål, siger Henrik Andersen.

.\\˙ MarketWire