Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Handler fra Citigroup forårsagede flash crash mandag - NY

3/5 11:58

Det var en handler fra amerikanske Citigroups kontor i London, der mandag formiddag forårsagede chok på en række europæiske børser - herunder i København, hvor det ledende C25-indeks kortvarigt omkring klokken 10 dykkede med godt 8 pct.

Det fortæller banken selv ifølge Bloomberg News.

- Her til morgen begik en af vores handlere en fejl i forbindelse med en transaktion. Inden for få minutter identificerede vi fejlen og rettede den, lyder det ifølge nyhedsbureauet fra banken.

Citigroup er nu gået i dialog med børsudbydere og myndigheder omkring hændelsen, skriver Bloomberg News med henvisning til en anonym kilde.

Episoden, der udløste det pludselige og massive fald, der også ramte blandt andet børsen i Stockholm - også kaldet et 'flash crash' - blev allerede mandag identificeret som havende grund i en enkelt handlers fejlplacerede salgsordre af Nasdaq OMX, der driver de nordiske børser.

Det er en sten i skoen for administrerende direktør Jane Fraser, der i forvejen har måtte kæmpe ihærdigt for at genoprette bankens ry i forhold til kompetence. Det er nemlig ikke første gang Citigroup har lavet en stor og meget offentlig fejl.

For to år siden fik medarbejdere i Citigroup ved en fejl sendt tæt på 1 mia. dollar til kreditorer fra kosmetikselskabet Revlon, hvilket resulterede i en lang, pinlig og meget offentlig retssag for at genvinde de tabte penge, skriver Bloomberg News.

Nasdaq oplyste også mandag, at handlerne under det store kursfald ikke bliver annulleret.

Det danske C25 indeks faldt klokken 9.55 mandag fra et indeksniveau omkring 1737,3 helt ned til 1620,3 - samlet set 8,3 pct. lavere end fredag - hvorefter det på kort tid rettede sig til indeks 1732,2.


.\\˙ MarketWire