Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian: Fase 2-forsøg med effekt mod omicron - fase 3-forsøg på vej

5/5 10:41

Bavarian Nordic er klar til snart at påbegynde fase 3-forsøg med selskabets coronavaccine, ABNCoV2.

Det oplyser selskabet i forbindelse med resultater fra fase 2-forsøg, hvor vaccinen er afprøvet mod coronavarianten omikron.

- Resultaterne herfra viser, at forsøgspersoner, der tidligere var vaccineret med mRNA- eller adenovirusbaseret vaccine, at vaccination med ABNCoV2 fremkaldte en signifikant forøgelse af neutraliserende antistoffer mod omikron-varianten i hovedparten af personerne, der var tilsvarende den forøgelse, der tidligere er rapporteret for den originale Wuhan SARS-CoV2 variant, oplyser Bavarian.

Og selvom mængden af neutraliserende antistoffer mod omikron var de laveste, sammenlignet med alle øvrige coronavarianter som Wuhan, alfa, beta og delta, blev de forøget til niveauer, der er forbundet med høj beskyttelse på tværs af begge dosisgrupper (50 og 100 mikrogram).

Dette forsøg følger efter toplinjeresultater fra fase 2-forsøget i december 2021 og februar 2022, der viste, at en enkelt vaccination med 50 eller 100 mikrogram ABNCoV2 kan booste neutraliserende antistoffer til niveauer, som er blevet rapporteret som værende yderst effektive, hvilket er mere end 90 pct. mod SARS-CoV2 1, uanset hvilken vaccine, man tidligere har modtaget.

Det nye fase 3-forsøg kommer til at ske med støtte fra den danske stat og vil omfatte omkring 4000 forsøgspersoner, der vil modtage en boostervaccination med 100 mikrogram ABNCoV2 eller en mRNA-baseret vaccine, med det formål at vise, at ABNCoV2 ikke er ringere end den godkendte mRNA-vaccine.

- Vi har nu vist en lang række immunresponser mod forskellige varianter af bekymring, inklusive omikron. Disse resultater leder os frem til hastigt at kunne igangsætte vores fase 3-forsøg og efterfølgende indsende registreringsansøgning for vaccinen, siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

.\\˙ MarketWire