Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NTG opjusterer forventninger efter opkøb og positiv udvikling - NY2

6/5 17:18

Transportkoncernen Nordic Transport Group, NTG, opjusterer forventningerne til 2022 efter afslutningen af opkøbet af Aries Global Logistics og på baggrund af de nuværende gunstige markedsbetingelser.

- Baseret på den forventede finansielle påvirkning af købet af AGL i den resterende del af året, den positive udvikling i NTG's eksisterende forretning i første kvartal 2022, og en forventning om, at de nuværende markedsforhold fortsætter i andet kvartal, opjusterer NTG forventningerne til hele året, skriver selskabet i en meddelelse fredag eftermiddag.

NTG venter for 2022 nu en omsætning på 9,7-10,2 mia. kr. mod tidligere 7,8-8,3 mia. kr., og forventningerne til det justerede driftsresultat, EBIT, hæves til 700-750 mio. kr. fra tidligere 570-630 mio. kr.

OPKØB LØFTER FORVENTNINGER

Med afslutningen af opkøbet af AGL bliver de pågældende aktiviteter konsolideret ind i NTG's regnskab per maj. Opkøbet ventes at bidrage med ca. 1,4 mia. kr. i omsætning og 85 mio. kr. i justeret driftsindtjening i de resterende otte måneder af året.

Endvidere ventes transaktions- og integrationsomkostninger på omkring 25 mio. kr., som drypper ind som særlige poster indtil afslutningen af integrationen i første halvår 2024. Heraf vil ca. 7 mio. kr. ramme resultatopgørelsen allerede i regnskabet for første kvartal 2022.

NTG kan endvidere fortælle, at den positive udvikling i selskabets forretning i 2021 er fortsat ind i første kvartal 2022. En foreløbig opgørelse viser, at selskabet i kvartalet har realiseret en omsætning på ca. 2,2 mia. kr. og et justeret driftsresultat, EBIT, på ca. 160 mio. kr.

EKSTRAORDINÆRE MARKEDSFORHOLD

- Resultaterne var drevet af de ekstraordinære markedsforhold, der fortsatte ind i første kvartal. Udviklingen i Road- & Logistic-divisionen var hovedsageligt drevet af stigende fragtrater, initiativer for at sikre kapacitet på vegne af kunder, og øget effektivitet og skalerbarhed.

- I Air- & Ocean-divisionen var udviklingen særligt drevet af højere fragtrater og en kombination af effektivisering og vedvarende omkostningskontrol, skriver NTG.

.\\˙ MarketWire