Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

ALK/CEO: Vi er kommet godt i gang

12/5 09:44

Der var fart på ALK-Abelló i det sæsonmæssigt store første kvartal, hvor salgsvæksten løb op i 11 pct. i lokal valuta efter markant fremgang i tabletsalget.

Fremgangen er kommet i hus, på trods af at kvartalet ifølge ALK til en vis grad har været forstyrret af coronapandemien, der stadig har afholdt patienter på visse europæiske markeder fra at besøge deres allergilæge.

Men selv om ALK ligger over midtpunktet i sin egen prognose for helåret på 8-12 pct., så fastholder allergivaccineselskabet forventningerne.

Og det skyldes ikke mindst usikkerhed, fortæller administrerende direktør i ALK, Carsten Hellmann.

- Vi lever i en ret kompliceret verden lige nu, med usikkerhed alle steder. Vi er kun igennem første kvartal og fastholder forventninger om 8-12 pct., vi leverer 11 pct. og man kan så sige, at vi er kommet godt i gang, siger Carsten Hellmann.

En af usikkerhedsmomenterne er den tårnhøje inflation, der også rammer ALK, men i en grad, som selskabet vurderer er håndterbar.

- Jeg har været CEO i 25 år. Der har været en it-boble, en finanskrise, 11. september, corona og nu er der inflation og faldende aktiemarkeder. Vi har sørget for at lave planer, hvor vi kan holde det tempo, vi har, og så ved vi godt, at verden er udfordrende, men vi mener, at vi kan håndtere det - også inflationen, siger Carsten Hellmann.

Han peger på lønudgifterne og energiregningen som steder, hvor ALK kan blive ramt.

- Men vores energiomkostninger ligger på omkring 40 mio. kr. om året, så selv om den fordobles, så er det 80 mio. kr., og jeg tror godt, at vi kan dække de ekstra 40 mio. kr. Der er noget, der kan forsinkes, eller gøres anderledes.

Skal ALK ende i toppen af sin vækstprognose, vil det ifølge Carsten kræve lidt mere momentum og færre covid-effekter.

- Og hvorfor skulle vi ramme 8 pct.? Ja, det skulle være prisjusteringer, som nogle lande rumler med, siger Carsten Hellmann

Han peger på, at myndighederne i Frankrig eksempelvis barsler med prisnedsættelser og ønsker rabatter på de dråbebaserede vacciner i størrelsesordenen 2-5 pct.

- Vi tror, at der kommer lidt i slutningen af året. Det er en del af vores plan, men det er sådan nogle dynamikker, vi ser i øjeblikket i en verden, der er mere usikker.


.\\˙ MarketWire