Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

Alm. Brand/CEO: Malik og Nora kapper 85 mio. kr. af indtjeningen

12/5 12:23

Storskader og blæsende vintervejr har gjort stort indhug i Alm. Brands resultater i første kvartal.

Trods fin præmievækst på 5,5 pct. blev det forsikringstekniske resultat mere end halveret til 45 mio. kr. fra 104 mio. kr. året før.

- Men det handler jo om, at vi har haft de to storme, Nora og Malik, som har givet ekstra erstatningsudgifter på 85 mio. kr. i første kvartal, siger administrerende direktør i Alm. Brand, Rasmus Werner Nielsen, til MarketWire.

Han peger på, at forbedringer i den underliggende drift kommer til syne i det forsikringstekniske nøgletal, combined ratio, der er udtryk for, hvor stor en andel omkostninger og erstatninger udgør af bruttopræmieindtægterne.

Det faldt underliggende til 81,2 fra 85,1, mens combined ratio opgjort efter storme og storskader steg til 96,8 fra 92,1.

Og den positive underliggende udvikling - fraregnet storme og storskader - giver anledning en opjustering.

For hele 2022 løfter Alm. Brand forventningerne til det forsikringstekniske resultat med 150 mio. kr. til 650-700 mio. kr.

TAB PÅ INVESTERINGER

Opjusteringen bliver dog ædt op af andre poster.

I første kvartal tabte Alm. Brand såedes på sine investeringer og selskabet sænker forventningerne til årets investeringsresultat til et minus på 100 mio. kr. fra tidligere et plus på 25 mio. kr.

- Ligesom alle andre i branchen er vi ramt af den turbulens, der har været på de finansielle markeder, efter Ruslands invasion af Ukraine. Vores underskud på investeringerne er på 55 mio. kr. i første kvartal, og det er egentlig takket være en meget konservativ tilgang til investeringerne. Vi har blandt andet ganske få aktier i porteføljen, siger Rasmus Werner Nielsen.

Samlet set formår Alm. Brand dog at fastholde forventningerne om et resultat af sine fortsættende aktiviteter på 450-500 mio. kr. før skat og eksklusive afløbsgevinster og -tab.

Det dækker opjusteringen af forventningen til det forsikringstekniske resultat med 150 mio. kr., en forværring af forventningen til investeringsresultatet på 125 mio. kr. samt øgede øvrige omkostninger på 25 mio. kr.

Forventningerne inkluderer i øvrigt ikke Codan, som Alm. Brand overtog i starten af maj.

Senest i forbindelse med halvårsregnskabet i august vil Alm. Brand melde sin prognose ud for Codan.


.\\˙ MarketWire