Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

USA/middag: Igen store udsving og minusser - Apple trækker igen ned

12/5 18:18

Torsdag byder igen på urolige aktiemarkeder i USA, hvor en ganske negativ start først blev afløst af en solid stigning, da flere af de teknologitunge sektorer vendte rundt, men hen mod lokal frokosttid er markedet igen dykket en del i rødt.

De nervøse investorer holder især øje med inflationen i USA, som ligger nær en 40-årig top, hvorfor der er en klar konsensus om markant højere centralbankrenter, hvilket risikerer at sende økonomien ind i en recession, og derfor er de amerikanske aktier faldet 18 pct. i år.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, falder torsdag kl. 12.10 med 1,0 pct., men var i den tidlige handel i minus med hele 1,5 pct., ligesom indekset også var i plus med 0,8 pct.

Det er teknologiaktierne på Nasdag, som med store udsving trækker det generelle marked rundt, da indekset smider 0,8 pct., men på et tidspunkt var oppe med 1,6 pct., mens de mere værdiprægede og traditionelle selskaber i Dow Jones samlet mister 1,0 pct.

- Markedet frygter, at centralbankerne, når de forsøger at tæmme inflationen, kan udløse en økonomisk nedtur. Når man ser på onsdagens forbrugerprisdata, så er det måske lidt for tidligt at sige, at vi har set toppen af inflationen, kommenterer Luc Filip, investeringschef hos SYZ Private Banking, til The Wall Street Journal.

Torsdagens melding om en større stigning i de amerikanske producentpriser end ventet i april er i den henseende også skidt nyt, efter at onsdagens tal for forbrugerpriserne også viste et højere niveau end ventet i april i 8,3 pct., men dog mod 8,5 pct. i marts.

AMAZON MOD STRØMMEN

I S&P 500 er det cyklisk forbrug, som klarer sig bedste med et plus på 0,4 pct., da Amazon vinder frem med 1,9 pct., ligesom Home Depot stiger 2,3 pct.

Kommunikationsservice er næstbedst, men smider 0,2 pct., da Meta Platforms går frem med 1,1 pct.

I samme sektor vinder Netflix også 3,2 pct., selv om streamingkonkurrenten Walt Disney onsdag aften udstillede Netflix' vanskeligheder med kundevæksten, der i seneste kvartal var på negative 200.000 abonnementer.

Disney kunne nemlig i sit regnskab fortælle om en fremgang på sit flagskib inden for streaming, Disney+, på næsten 8 mio. kunder i forhold til kvartalet før. En svagere omsætning og en lavere indtjening end ventet betyder dog, at Disney sætter sig med 2,1 pct.

It-aktierne er derimod mere udfordrede, og sektoren som helhed bakker med 1,8 pct., da Apple smider 3,2 pct., og da Microsoft falder 2,1 pct.

Apple tabte også 5,1 pct. onsdag, hvilket betød at Saudi Aramco overhalede den amerikanske elektronikkoncern som verdens mest værdifulde børsnoterede selskab.

- Apples aktie, en ellers sikker havn siden årets start, begyndte af falde sammen. Det er et bekymrende tegn, når investorerne bliver negative på de bedste navne i en allerede negativ handel, kommenterer Nicholas Colas, direktør i Datatrek Resaerch, over for Bloomberg News.

Inden for it er der dog fremgang til en række andre softwareaktier som Salesforce, Adobe og Servicenow, der vinder 0,9-1,7 pct.

B&O-KONKURRENT HOLDER FEST

I S&P 500 topper tøjkoncernen Tapestry med et plus på 13,3 pct. trods en nedjustering på grund af nedlukningerne i Kina, men analytikerne anser udfordringerne som "midlertidige".

Medicinaldistributøren Amerisourcebergen hører omvendt til i den anden ende med et minus på 7,6 pct., da USA's største apotekerkæde Walgreens Boots Alliance har solgt ud af sine aktier i selskabet for 900 mio. dollar.

Blandt de mindre selskabsnavne er der uden for indekset et plus til højttalerproducenten Sonos på 14,2 pct. B&O-konkurrenten nedpræsicerede sine indtjeningsforventninger, men fastholdt salgsprognosen, og samtidig var andet kvartals omsætning og bundlinje en del bedre end ventet.

Der er også rift om aktien i producenten af elektriske lastbiler Rivian, efter et kvartalsregnskabs, som i investeringsbanken Wells Fargos øjne var "uden dårlige nyheder", ifølge Bloomberg News, hvilket betyder lettelse blandt investorerne, som sender aktien op med 16,4 pct.

.\\˙ MarketWire