Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

USA/lukning: Beskedent fald efter store udsving - Apple igen presset

12/5 22:09

Torsdag bød igen på urolige aktiemarkeder i USA, hvor en ganske negativ start først blev afløst af en solid stigning, da flere af de teknologitunge sektorer vendte rundt, inden markedet igen dykkede i rødt for til sidst igen at skyde næsten helt op i nul.

De nervøse investorer holdt igen øje med inflationen i USA, som ligger nær en 40-årig top, hvorfor der er en klar forventning i markedet om markant højere centralbankrenter, hvilket risikerer at sende økonomien ind i en recession, og det har sendt de amerikanske aktier ned med 18 pct. siden nytår.

Det brede S&P 500-indeks tabte 0,1 pct. torsdag, men det var på et tidspunkt i minus med hele 1,9 pct., ligesom indekset også var i plus med 0,8 pct.

Det var teknologiaktierne på Nasdag, som med store udsving trak det generelle marked rundt, da indekset sluttede oppe med 0,1 pct., men i løbet af dagen også var i minus med hele 2,2 pct. samt i plus med 1,6 pct., mens de mere værdiprægede og traditionelle selskaber i Dow Jones samlet mistede 0,3 pct.

- Markedet frygter, at centralbankerne, når de forsøger at tæmme inflationen, kan udløse en økonomisk nedtur. Når man ser på onsdagens forbrugerprisdata, så er det måske lidt for tidligt at sige, at vi har set toppen af inflationen, kommenterer Luc Filip, investeringschef hos SYZ Private Banking, til The Wall Street Journal.

Torsdagens melding om en større stigning i de amerikanske producentpriser end ventet i april var i den henseende også skidt nyt, efter at onsdagens tal for forbrugerpriserne også viste et højere niveau end ventet i april i 8,3 pct., men dog mod 8,5 pct. i marts.

AMAZON MOD STRØMMEN

I S&P 500 var det sundhed, som klarede sig bedst medet plus på 0,9 pct., hvilket var trukket af løft til Pfizer samt Johnson & JOhnson på 1,9 og 1,0 pct.

Cyklisk forbrug sikrede sig også et plus på 0,8 pct., da Amazon vandt frem med 1,5 pct., ligesom Home Depot steg 2,4 pct.

Kommunikationsservice vandt desuden 0,5 pct., da Meta Platforms gik frem med 1,3 pct., og selv om Alphabet tabte 0,7 pct.

I samme sektor vandt Netflix også 4,8 pct., selv om streamingkonkurrenten Walt Disney onsdag aften udstillede Netflix' vanskeligheder med kundevæksten, der i seneste kvartal var på negative 200.000 abonnementer.

Disney kunne nemlig i sit regnskab fortælle om en fremgang på sit flagskib inden for streaming, Disney+, på næsten 8 mio. kunder i forhold til kvartalet før. Lavere end ventet salg og overskud i andet kvartal sammenholdt med nedtonede forventninger, blandt andet på grund af lukkede forlystelsesparker i Shanghai og Hongkong, betød dog, at Disney satte sig 0,9 pct.

It-aktierne mere udfordrede, og sektoren som helhed bakkede med 1,1 pct., da Apple smed 2,7 pct., og da Microsoft faldt 2,0 pct.

Apple tabte også 5,2 pct. onsdag, hvilket betød, at olieselskabet Saudi Aramco overhalede den amerikanske elektronikkoncern som verdens mest værdifulde børsnoterede selskab.

- Apples aktie, en ellers sikker havn siden årets start, begyndte af falde sammen. Det er et bekymrende tegn, når investorerne bliver negative på de bedste navne i en allerede negativ handel, kommenterer Nicholas Colas, direktør i Datatrek Research, over for Bloomberg News.

Inden for it var der dog fremgang til flere softwareaktier som Adobe og Servicenow, der vandt 2,4-3,0 pct.

B&O-KONKURRENT HOLDER FEST

I S&P 500 toppede tøjkoncernen Tapestry med et plus på 15,5 pct. trods en nedjustering på grund af nedlukningerne i Kina, men analytikerne anser udfordringerne som "midlertidige".

Medicinaldistributøren Amerisourcebergen hørte omvendt til i den anden ende med et minus på 6,0 pct., da USA's største apotekerkæde Walgreens Boots Alliance solgte ud af sine aktier i selskabet for 900 mio. dollar.

Blandt de mindre selskabsnavne var der uden for hovedindekset et plus til højttalerproducenten Sonos på 14,3 pct. B&O-konkurrenten nedpræsicerede sine indtjeningsforventninger, men fastholdt salgsprognosen, og samtidig var andet kvartals omsætning og bundlinje en del bedre end ventet.

Der var også rift om aktien i producenten af elektriske pick-up trucks Rivian, efter et kvartalsregnskabs, som i investeringsbanken Wells Fargos øjne var "uden dårlige nyheder", ifølge Bloomberg News, hvilket skabte lettelse blandt investorerne, som sendte aktien op med 18,0 pct.

.\\˙ MarketWire