Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian og Vestas i top - NKT i kursfest

18/5 11:41

Det danske aktiemarked er i fremgang onsdag efter flotte stigninger i USA natten til onsdag. Ude i Europa er der mindre fald, men det danske markeds sammensætning sikrer plusser herhjemme.

Uden for eliteindekset, C25, er der fest og farver i NKT-aktien, der belønnes med en pæn stigning for regnskabet, der overraskede analytikerkorpset gevaldigt.

Inden for C25 er der fokus på Bavarian efter koppeordre og på Rockwool før regnskab.

Samlet stiger C25-indekset 0,7 pct. 1649,41 onsdag middag.

Chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank er relativt positiv over for tendensen i det danske marked.

- Jeg tror de positive toner er holdbare, men der vil komme bump på vejen, siger han.

Bumpene vil blive skabt af inflationstal og recessionsfrygt og alt hvad der kommer fra den kant.

MEDVIND TIL VESTAS

I toppen af C25 ligger Vestas, der har fået luft under vingerne af den fortsatte snak om alternativ energi. Aktien stiger 3,4 pct. til 157,82 kr.

Og generelt er der positive vinde til vindmølleaktierne onsdag.

Der er også kommet en melding fra Vestas-konkurrenten, tyske Siemens Energy, der gerne vil ende med at købe samtlige aktier i vindmølleproducenten Siemens-Gamesa. Onsdag bekræfter Siemens Energy, at selskabet overvejer at byde på de resterende aktier med henblik på at taget selskabet af børsen.

BARDA UDNYTTER KOPPE-OPTION

Bavarian Nordic, der er stort set halveret i kurs i år, følger lige efter med en stigning på 3,3 pct. til 139,34 kr.

Det amerikanske myndighedsorgan Barda - Biomedical Advanced Research and Development Authority - har udnyttet en option i en kontrakt på Bavarian Nordics frysetørrede koppevaccine, Jynneos.

Optionen har en værdi af 119 mio. dollar - svarende til 841,8 mio. kr. - og udnyttelsen betyder, at de første doser skal produceres og faktureres næste år og i 2024, oplyser Bavarian onsdag morgen.

- Det er positivt, om end ventet, siger Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen.

ROCKWOOL I PLUS OP TIL TAL

I dagens pipeline ligger et regnskab fra Rockwool og venter. Isoleringskoncernen vil formentlig melde om en omsætning for første kvartal, der har været hjulpet af god aktivitet og markante prisforhøjelser.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen i et analysenotat forud for Rockwools regnskab for årets tre første måneder, der ventes over middag.

Omsætningen ventes ifølge Sydbanks analytiker at stige 24 pct. til 843 mio. euro drevet af prisforhøjelser.

Rockwool stiger 1,1 pct. til 1918 kr.

NKT BULDRER OP

Onsdagens indtil videre bedste regnskab er leveret af NKT, der ikke er medlem af eliteindekset.

NKT-aktien stiger 10,7 pct. til 333 kr.

- Det er helt klart en fair stigning. Aktien belønnes for et resultat, der er 59 pct. bedre end ventet, konstaterer Mads Zink.

NKT kom ud af første kvartal med et langt større operationelt driftsresultat inden for kabelaktiviteterne end ventet - på 38,3 mio. euro. Analytikerne havde til sammenligning estimeret et operationelt driftsresultat (EBITDA) på 22,2 mio. euro for kabelaktiviteterne, som i samme kvartal sidste år genererede et driftsresultat på 8,4 mio. euro.

For hele 2022 fastholdes forventningerne.

Ligeledes uden for C25 straffes køkkenproducenten TCM for sit regnskab. Selskabet oplyser, at indtjeningen veg i første kvartal, der har været præget af udfordringer med at skaffe både råmaterialer og komponenter.

Omsætningen steg til 281,4 mio. kr. fra 281,1 mio. kr., men bruttoresultatet faldt til 60 mio. kr. fra 66 mio. kr. Driftsresultatet svandt til 26 mio. kr. fra 33 mio. kr., og bundlinjen faldt til 16,6 mio. kr. fra 24,7 mio. kr.

TCM-aktien stiger dog alligevel til 107,40 kr. eller 5,7 pct. mere end tirsdag.

Rederiet Norden har opjusteret forventningerne til hele 2022 ovenpå stærk start på andet kvartal.

Der ventes nu et resultat på 340-420 mio. dollar mod tidligere ventet 270-350 mio. dollar.

Aktien stiger 10,5 pct. til 309,60 kr.

.\\˙ MarketWire