Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Pæne stigninger efter neutralt Fed-referat

25/5 22:06

Intet nyt var tilsyneladende godt nyt for investorerne, der i løbet af handelsdagen skævede lettere nervøst mod offentliggørelsen af referatet fra seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité.

Det bød ikke på ubehagelige overraskelser, så handlerne drog et lettelsens suk og sendte aktierne opad.

Det brede S&P 500-indeks endte med et pænt plus på 1 pct., mens Dow Jones steg 0,6 pct. Bedst gik det for det teknologiprægede Nasdaq-indeks, der steg 1,5 pct.

Stemningen på markederne led indledningsvist under bekymrende meldinger fra Kina, hvor premierminister, Li Keqiang, ifølge Bloomberg News onsdag udtalte, at Kinas økonomiske problemer i visse aspekter er værre nu, end da coronapandemien for alvor ramte landet i 2020.

INGEN SNAK OM 75 BASISPOINT

Forud for offentliggørelsen af referatet fra rentemødet - hvor Federal Reserve hævede renten med 50 basispoint - så investorerne frem til at få svar på, hvorvidt et løft på 75 basispoint havde været drøftet.

Det var der intet af i referatet, hvor det fremgik, at hovedparten af komitéens medlemmer støttede at hæve renten 50 basispoint.

Det var også i tråd med udmeldingerne fra Federal Reserves øverste chef, Jerome Powell, og handlerne virkede tilsyneladende tilfredse med, at der i det hele taget ikke var meget nyt.

TEKNOLOGI KRAVLEDE TILBAGE

Det neutrale referat blandet med store fald tirsdag, ikke mindst blandt teknologiaktierne efter en nedjustering fra Snap, fristede tilsyneladende investorerne til at plukke tilbud blandt nogle af de store navne som Facebooks ejer - Meta - samt Tesla og Amazon.

Meta kravlede 1,4 pct. højere efter en dukkert på 7,6 pct. tirsdag, Amazon genvandt 2,6 pct. efter et fald på 3,2 pct. tirsdag, og Tesla steg hele 4,9 pct. efter tirsdagens tab på næsten 7 pct.

NORDSTROM STEG PÅ OPJUSTERING

Blandt de vindende aktier var det amerikanske luksusvarehus Nordstrom, der tirsdag efter børslukketid trodsede resten af detailbranchen og opjusterede forventningerne til året.

Selskabet venter nu en omsætningsvækst på 6-8 pct. mod tidligere ventet 5-7 pct.

Samtidig ventes EBITDA-marginen at lande på 5,8-6,2 pct. mod tidligere 5,6-6 pct., mens det justerede resultatet per aktie ses lande på 3,20-3,50 dollar. Her ventede kæden tidligere 3,15-3,50 dollar.

Det er det stik modsatte af, hvad en række mere lavprisprægede kæder har gjort. Blandt andet har Target og Walmart meldt om faldende forbrug og stigende omkostninger, men det venter Nordstrom tilsyneladende ikke rammer luksussegmentet i samme grad.

Nordstrom steg 14,5 pct.

I detailsektoren gør også elektronikkæden Best Buy sig bemærket, som en højdespringerne i S&P 500-indekset.

Aktien åbnede ellers lavere efter en nedjusteret anbefaling fra den britiske storbank Barclays, der er bekymret for, om Best Buy kan nå sin egen prognose for 2022.

Men aktien lukkede med et plus 9,2 pct. oven på udtalte fald i sidste uge, hvor Walmart og Target nedjusterede.

Tøjproducenten Abercrombie & Fitch, der fik ørerne i maskinen tirsdag, hvor forventningerne til både omsætning og marginerne i år blev sænket, genvandt 16 pct. efter tirsdagens styrtdyk på 28,8 pct.

WENDY'S I VEJRET

Burgerkæden Wendy's, der blandt andet er kendt for sine firkantede hakkebøffer, gik voldsomt frem, efter at storaktionæren Trian har meddelt, at man vil undersøge muligheden for at overtage aktiemajoriteten i Wendy's.

Trian ejer i forvejen 11,8 pct. af aktierne i selskabet og meddelte tirsdag, at en transaktion "kan inkludere et opkøb, fusion eller konsolidering".

Aktien steg 10,2 pct.

STÆRKT REGNSKAB LØFTEDE TYPEHUSSELSKABER

Investorerne sværmer onsdag også om de store typehusselskaber. Det skyldes, at en af branchens store, Toll Brothers, har leveret et stærkt regnskab for sit forskudte andet kvartal, og blandt andet har meldt om gode priser.

Toll Brothers steg 8,3 pct.


.\\˙ MarketWire