Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk: Biden underskriver lov og langer ud efter rederier - GENT

17/6 06:34

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har torsdag underskrevet en ny lov, der skal sikre lavere fragtpriser. Præsidenten fremhævede samtidig, at loven er endnu et af regeringens tiltag i kampen mod inflationen, skriver Bloomberg News.

Den nye lovgivning, der har støtte fra begge partierne i Kongressens to kamre, skal blandt andet modvirke flaskehalse i søtransporten, da Federal Maritime Commission i USA tildeles redskaber til at forhindre, at rederier på "urimelig" vis nægter at anvende ledig kapacitet til amerikansk eksport.

Efter genåbningen har der været eksempler på, at containerrederier har taget betaling fra andre landes eksportører for at sejle direkte tilbage med tomme skibe og hente nye varer, i stedet for eksempelvis at fragte varer fra USA til et tredjeland på vejen.

Kommissionen pålægges desuden at undersøge særlige ratetillæg, som rederierne opkræver.

Ifølge præsident Biden vil loven stoppe rederierne i "at udnytte amerikanske familier, landmænd og virksomheder".

- De skrabede profit sammen, og omkostningerne blev sendt videre, som I sikkert kan gættet, direkte til forbrugerne. Til amerikanske familier og virksomheder, fordi de kunne, sagde Joe Biden ifølge Bloomberg News.

I USA har virksomheder og politikere i det hele taget set sig sure på de store containerrederier, der har tjent stort på højere rater under pandemien. Europæisk- og asiatisk-ejede selskaber sidder på 80 pct. af den globale kapacitet.

- En af faktorerne, som påvirker priserne, er denne: Ni store rederier konsoliderede ind i tre alliancer, som kontrollerer størstedelen af shipping i verden. Og hver af de ni er udenlandsk ejet. Under pandemien hævede disse rederier deres priser med så meget som 1000 pct., lød det også fra Biden.

Fra branchens side argumenteres det imidlertid, at mange skibe ligger stille, blandt andet fordi havne, lagerhuse og landtransport ikke kan følge med de øgede handelsniveauer, og i USA har investeringerne på de områder ikke fulgt med.

.\\˙ MarketWire