Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: PMI-indeks kan sætte retningen - rolig åbning

23/6 07:02

Der er nok for handlerne at holde øje med torsdag, hvor både europæiske og amerikanske PMI-indeks er spredt ud over dagen.

Samlet ser det dog ud til, at renterne vil holde sig i ro fra morgenstunden.

Onsdag endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation på 1,98 pct. - 14 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag. På den anden side af Atlanten faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 12 basispoint til 3,16 pct. Torsdag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,15 pct. på markedet i Tokyo, hvilket blot er 1 basispoint over niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

I løbet af formiddagen lander de første indeks over aktiviteten i industrien og servicesektoren i Europa, der ventes at ligge lave i juni i forhold til måneden før. Men samlet set antyder PMI-indeksene, at den europæiske økonomi bevæger sig fremad.

I Sydbank venter seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel, at PMI-indeksene for juni vil fortsætte med at varsle en opbremsning i europæisk økonomi, men trods alt stadig positiv vækst.

- Falder PMI-indeksene kraftigt i juni, kan det svække euroen og presse renterne ned, påpeger han.

I eftermiddag er det så amerikanernes tur, hvor både PMI-indekset for industrien og servicesektoren ventes at lande et godt stykke over 50, der er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang.

- PMI-indeksene har dog over de seneste måneder antydet, at den amerikanske økonomi bremser op. Samme melding kom på det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank (Fed), hvor Fed nedjusterede vækstprognosen mærkbart, påpeger Sydbanks seniorøkonom i sin morgenmelding.

Det ventes, at PMI-tallene falder en anelse i juni. Men falder de mere end ventet, kan det presse renterne ned og svække dollar.

- Forstærker PMI-tallene investorernes recessionsbekymringer, kan renterne blive presset ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire