Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo vil kombinere GLP-1-behandling med Astrazenecas SGLT2-hæmmer

24/6 13:13

Novo Nordisk vil med et nyt fase 1-forsøg kombinere sit GLP-1-middel Semaglutid med britiske Astrazenecas SGLT2-hæmmer Dapagliflozin. Fusionsproduktet skal forbedre behandlingen hos diabetespatienter.

Det skriver Medwatch, efter at Novo Nordisk har indsendt en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Studiet skal påvise, om kombinationen af Semaglutid og Dapagliflozin kan øge den hjerte- og strokebeskyttende effekt hos patienter med type 2-diabetes uden kendt hjertesygdom sammenlignet med enkeltstående behandlinger med samme midler.

En britiske studie fra februar 2022 påviste en nedbringelse af risikoen for hjertesvigt hos patienter med behandling med en SGLT2-hæmmer, mens behandling med GLP-1 sænkede risikoen med 18 pct.

En kombination af de to viste en reducering med 57 pct.

For stroke blev risikoen nedbragt med 18, 7 og 30 pct. med behandling med henholdsvis SGLT2, GLP-1 og en fusionsbehandling.

Til studiet søger Novo Nordisk 138 raske patienter for at måle, om de to aktivstoffer optages i kroppen ved kombinationsbehandling. Studiet ventes afsluttet i maj 2023.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article14185159.ece

.\\˙ MarketWire