Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Sanofi sænker insulinpris for uforsikrede i USA - GENT

1/7 06:34

Novo Nordisks franske konkurrent Sanofi har besluttet sig for at sænke prisen på insulin for uforsikrede amerikanere markant.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sanofis amerikanske datterselskab.

- Fra den 1. juli vil uforsikrede personer, der lever med diabetes i USA, være i stand til at få en eller flere Sanofi-insuliner fra vores Insulins Valyou Savings Program med en gyldig recept til i alt 35 dollar for en 30-dages forsyning, hedder det i en pressemeddelelse.

- Tidligere tilbød programmet en 30-dages levering af Sanofi-insuliner til 99 dollar.

I USA er der en heftig debat omkring prisen på medicin til diabetikere, og politikerne på begge sider af den ellers ofte splittede debat er enige om, at der skal gøres noget.

Undersøgelser har også vist, at listeprisen på insulin er steget kraftigt gennem flere år.

Producenterne, her Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi, som tilsammen sidder på mere end 90 pct. af markedet i USA, peger derimod på, at det amerikanske sundhedssystem er årsagen. Det skyldes, at amerikanerne ofte dækkes af sygeforsikringer, som belønner prisforhandlerne, selvstændige virksomheder, for de rabatter, de opnår.

Det har betydet, at listepriserne og rabatterne i tandem er gået i vejret, men den udvikling rammer til gengæld de amerikanere, som selv skal betale for deres insulin nede på apoteket, fordi de ikke er dækket af en sygekasse.

- Informeret af feedback fra patienter har Sanofi opdateret vores brancheførende bistandsprogram for fortsat at løse adgangs- og prisudfordringer for alle mennesker, der lever med diabetes, uanset forsikringsdækning. Dette er endnu et eksempel på vores vilje til at samarbejde med patientsamfundet og opfylde vores forpligtelse til at sikre, at hver patient har adgang til og råd til den insulin, de har brug for, udtaler Adam Gluck, der er direktør for corporate affairs vedrørende særlig sundhedspleje hos Sanofi.

.\\˙ MarketWire