Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Svagt kvartal med ordrer trods pæn slutspurt

1/7 07:19

Vanen tro lukkede vindmølleproducenten Vestas kvartalet af med en storm af ordrer. Men ikke færre end otte annoncerede ordrer - hvoraf to var på mere end 200 megawatt - på den sidste dag i juni ændrer ikke ved, at det overordnet set var et svagere kvartal end ventet målt på ordreindgangen.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

- Ordreindgangen i de seneste kvartaler har vist, at Vestas’ markante salgsprisforhøjelser skaber træghed i ordreforhandlingerne. Ordreindgangen indtil få dage før kvartalets udgang har også været decideret svag med kun tre ordrer i kvartalets første 87 dage, skriver Jacob Pedersen.

De seneste dages slutspurt har dog løftet indtrykket lidt, og derudover regner Jacob Pedersen med, at der også gemmer sig uannoncerede ordrer for cirka 800 megawatt. Det vil bringe den samlede mængde af ordrer i landvindforretningen på cirka 2550 megawatt i andet kvartal - dertil har Vestas annonceret en lille ordre på 30 megawatt inden for havvind.

Med en forventet gennemsnitlig pris på 0,90 euro per megawatt vil ordrerne fra landvindforretningen ifølge Sydbanks modeller udgøre cirka 2,3 mia. euro.

UNDER FORVENTNING

Vestas landede til sammenligning ordrer i andet kvartal 2021 for i alt 5290 megawatt, når der medregnes både annoncerede og uannoncerede ordrer. Selvom forventningerne på forhånd var skruet lidt ned, ser årets ordrehøst i andet kvartal ud til at skuffe i forhold til Sydbanks prognose.

- Ordreindgangen for et enkelt kvartal er meget svær at estimere, men i andet kvartal lander Vestas’ ordreindgang noget under vores forventninger, der på forhånd lød på cirka 3500 megawatt. Med en ordreindgang på forventeligt cirka 5500 megawatt i første halvår 2022 skal der mange ordrer i bøgerne i de næste to kvartaler, hvis Vestas skal indfri vores forventning om 13.000 megawatt i landvindordrer, skriver Jacob Pedersen.

Det er dog ikke helt uopnåeligt, vurderer han.

- Slet ikke hvis kunderne reagerer på de politiske signaler og accelererer vindkraftudbygningen i de næste kvartaler. De europæiske politikere er nemlig i arbejdstøjet i forhold til at erstatte russisk gas med bæredygtige energikilder, og vi forventer, at deres bestræbelser giver sig udslag i stigende aktivitet i form af nye ordrer senest i løbet af 2023.


.\\˙ MarketWire