Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Ambu og Vestas trækker C25 frem mod grøn weekend

1/7 11:47

Vestas trækker sammen med medicoselskabet Ambu pænt op blandt de danske aktier fredag formiddag, hvor stemningen på det danske marked generelt er til den gode side.

Vindmølleproducenten gavnes af trods alt at have hevet en del ordrer hjem frem mod kvartalsafslutningen torsdag aften, mens Ambu kommer frem efter et stort fald på sidste dag i andet kvartal.

Generelt er humøret igen i bedring efter nogle nervøse dage med fald til C25-indekset både tirsdag, onsdag og torsdag, idet recessionfrygten igen tittede frem.

Men fredag formiddag stiger eliteindekset igen med 1,6 pct. til 1600,16.

- Vi var hårdt ramt i går og kører pænt op der. Det kan godt være, at der har været noget med kvartalsafslutningen, der har spillet os et puds, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

- Vi er blevet noget mere positive hen over formiddagen. Men vi har også haft en grim uge med store kursfald, og det er jo ikke unormalt, at vi ser rebounds efter større fald, fortsætter han.

På den konto stiger blandt andet Ambu med 6,4 pct. til 73,32 kr. efter et dyk på 7,8 pct. onsdag. Dermed er den aktie helt i toppen af C25.

VESTAS HAVDE SKUFFENDE ORDREKVARTAL TRODS SLUTSPURT

Vestas stiger med 4,9 pct. til 157,24 kr.

Det sker, efter at selskabet torsdag kunne melde om en række ordrer, som dog fortsat langt fra har været nok til at tilfredsstille markedet, hvis man kigger på andet kvartal som helhed.

- Vestas har været i fokus op til kvartalsafslutningen på grund af en skuffende ordreindgang. Der kom et par store ordrer til sidst, men det ændrer ikke ved, at andet kvartal ender som en skuffelse rent ordremæssigt. Det havde markedet dog allerede luret, og derfor kører Vestas med op på den gode markedsstemning, siger Martin Munk.

Med ordreindtaget torsdag endte Vestas med annoncerede ordrer på samlet 1783 megawatt (MW) i andet kvartal, og dertil kommer så et ukendt antal uannoncerede ordrer, som først offentliggøres ved halvårsregnskabet i august.

Ifølge Martin Munk vil det dog med stor sandsynlighed slet ikke være nok til at bringe Vestas op omkring konsensus i markedet, der ifølge ham er på cirka 4000 MW.

MÆRSK TRUKKET AF POSITIV ANBEFALING

Mærsk-aktierne er også i god form fredag, hvor B-aktien løftes med 2,4 pct. til 16.950 kr.

Det kan blandt andet hænge sammen med, at amerikanske JPMorgan har løftet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "neutral" og sat et kursmål på massive 30.800 kr. mod tidligere 23.655 kr. ifølge data fra Bloomberg News.

Hos Bank of America er det gået den anden vej, da banken ifølge PLX AI har sænket sin anbefaling af Mærsk til "neutral" fra "køb" og reduceret kursmålet kraftigt til 18.400 kr.

Lundbeck har desuden fået løftet sit kursmål hos JPMorgan til 46 kr. fra 40 kr. Her er anbefalingen stadig "overvægt", og B-aktien i medicinalselskabet stiger med 2,9 pct. til 35,47 kr.

Novozymes falder med 0,3 pct. til 424,60 kr., efter at Jefferies har sænket sit kursmål for enzymaktien til 520 kr. fra 550 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

For DSV byder fredagen på en stigning på 1,5 pct. til 1006,50 kr. Ifølge PLX AI har Bank of America sænket sit kursmål til 1350 kr. fra 1600 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Blandt sidepapirerne har Bang & Olufsen fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" hos norske ABG Sundal Collier.

Det påvirker dog ikke aktien i negativ retning fredag, hvor den stiger med 1,5 pct. til 14,07 kr. Det sker dog også efter et fald på 4,8 pct. torsdag.

.\\˙ MarketWire