Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chemometec: Topchefs kone dømt for delting af insiderviden med bekendt

13/7 09:19

Chemometec er blevet centrum i en sag om insiderhandel, efter at konen til selskabets topchef i marts 2021 lækkede oplysninger til en bekendt om en forestående opjustering.

Det har indtil videre kostet administrerende direktør Steen Søndergaards kone 30 dages betinget fængsel, skriver Finans.

Topchefens hustru skrev i en sms til en bekendt, at Chemometec ville opjustere dagen efter beskeden.

- Chemometec opjusterer i morgen kl 8.30....Du kan sikkert ikke købe inden, men nu ved du det. Hvis muligt..., står der i sms'en ifølge Finans.

Det børsnoterede selskab opjusterede ganske rigtigt dagen efter, om end kursen kun rykkede sig marginalt.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Steen Søndergaard og hans kone uden held. Bestyrelsesformand Niels Thestrup forklarer på selskabets vegne, at det selvsagt er en sag, "som jeg har det skidt med, og som jeg ærgrer mig over".

Kvinden har tilstået anklagen og er blevet dømt for at have videregivet insiderviden og anbefalet insiderhandel.

Chemometecs bestyrelsesformand mener ikke, at der kan være nogen tvivl om, at oplysningen kommer fra topchef Steen Søndergaard. Han kalder sagen "beklagelig," men mener ikke, at det er gjort for personlig vindings skyld.

Selskabet har fortsat fuld tillid til Steen Søndergaard, der ifølge bestyrelsesformanden ikke vil opleve konsekvenser som følge af sagen. Til gengæld kan det være, at Chemometec strammer reglerne for håndering af fortrolige oplysninger, siger bestyrelsesformanden.

Steen Søndergaard er ikke sigtet af National enhed for Særlig Kriminalitet, der har stået for efterforskningen og retsførelsen. Det er til gengæld konens bekendte. Der er dog ikke rejst en egentlig tiltale endnu.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://finans.dk/erhverv/ECE14230730/dansk-boerskomet-er-centrum-i-sag-om-insiderhandel-direktoerens-kone-laekkede-oplysninger-til-bekendt/

.\\˙ MarketWire