Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Jyske: Udsigt til stærkt andet kvartal med mulig opjustering

13/7 11:13

Der er udsigt til et stærkt regnskab med mulighed for endnu en opjustering fra Novo Nordisk, når medicinalkoncernen løfter sløret for udviklingen i andet kvartal den 4. august.

Det vurderer Henrik Hallengreen Laustsen, der er senioranalytiker i Jyske Bank, i en analyse.

I andet kvartal ventes Novo Nordisk at fastholde den gode tendens fra første kvartal, der bød på en markant opjustering af forventningerne til 2022.

Væksten ses fortsat drevet af Novos GLP-1-segmentet og momentum for Ozempic. Også fedmemidlet Wegovy ventes at løbe med en del af opmærksomheden trods mangel på statusopdatering om produktionsudfordringer. Jyske Bank venter dog, at produktionen af Wegovy i andet kvartal er oppe at køre igen, og at der nu opbygges lagre for at følge med efterspørgslen.

- GLP-1-segmentet er i markant vækst, og en af drivkræfterne er Ozempic, som fortsætter sit vækstmomentum fra tidligere kvartaler uden synderlige tegn på aftagende effekt, hedder det i analysen.

Salget af Ozempic ventes at vokse 78,1 pct. til et salg på 13.241 mio. kr. For Rybelsus, der ligeledes er i GLP-1-segmentet, ventes en vækst på 137 pct. til 2237 mio. kr.

For Wegovy ventes produktionen at nå op på efterspørgslen i slutningen af tredje eller starten af fjerde kvartal. I andet kvartal ventes fedmemidlet at indbringe 1244 mio. kr.

Henrik Hallengreen Laustsen ser en mulighed for endnu en opjustering fra Novo i forbindelse med kvartalsregnskabet. Ved regnskabet for første kvartal hævede Novo sine forventninger til en vækst i omsætningen og primært driftsresultat på henholdsvis 10-14 pct. og 9-13 pct. i lokal valuta.

I danske kroner ventes en vækst i omsætningen på 17-21 pct. og en vækst i det primære driftsresultat på 20-24 pct.

Ifølge senioranalytikerens estimater bør forventningerne til væksten i kr. dog ligge højere. Han estimerer en salgsvækst på 21,7 pct. og en EBIT-vækst på 25,2 pct.

Jyske Bank har anbefalingen "hold" på Novo Nordisk-aktien. Kursmålet er løftet en anelse til 865 kr. fra 860 kr.

En Novo-aktie handles onsdag formiddag 1,2 pct. lavere i 800,10 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire