Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo: Wegovy kan blive førstevalg i USA, men det er dyrt - GENT

14/7 06:34

Novo Nordisk nye middel til behandling af fedme, Wegowy, er "et fremskridt" i forhold til omfanget af vægttab i behandlingen af fedme, men prisen på lægemidlet ligger i den høje ende og kan ikke retfærdiggøres.

Det er konklusionen i et udkast til en rapport fra The Institute for Clinical and Economic Review, Icer, som er et uafhængigt forskningsinstitut i USA, der vurderer effektiviteten af nye lægemidler.

- Der var også erkendelse af, at tilføjelsen af medicin, såsom GLP-1-receptoragonisterne, repræsenterer et skridt fremad i omfanget af opnået vægttab, men de virker ikke for alle, og det opnåede vægttab er stadig mindre end det, der er set til fedmekirurgi for mange individuelle patienter, hedder det.

I analysen finder instituttet, at Wegovy sammen med midlet Qysmia fra Vivus var den behandling ud af fire undersøgte, som gav de største vægttab.

Samtidig fremhæves Novo Nordisks middel som det med færrest ophørte behandlinger, ligesom Wegovy og Saxenda, der også er et fedmemiddel fra Novo Nordisk, kan have positive effekter i forhold til kardiovaskulære lidelser.

Men de positive effekter står ikke alene, mener Icer.

- Endelig erkendes det, at de fleste patienter vil kræve kronisk anvendelse for at opretholde det opnåede vægttab, ikke ulig behovet for at bruge medicin til at håndtere diabetes, men der var bekymring for sikkerheden ved langtidsbrug og patienternes vilje til at forblive i terapi i mange år, især hvis det kræver betydelige egenomkostninger for den enkelte.

Og den vurdering suppleres med den mere konkrete konklusion:

- Omkostningseffektiviteten af behandling af fedme med Semaglutid eller Liraglutid hos patienter uden diabetes oversteg de almindeligt anvendte tærskler.

Samlet set vurderes Wegovy dog at være mere effektiv end livsstilsændringer, og det samme gælder for Saxenda. Så har man råd, eller har man en sygeforsikring, synes Wegovy at være et godt alternativ.

Det fjerde middel i analysen er Contrave fra Currax Pharmaceuticals. Både Qysmia og Contrave anses i rapporten for at være mere "omkostningseffektive" end livsstilsændringer alene.

Kilde: https://icer.org/wp-content/uploads/2022/03/ICER_Treatments_for_Obesity_Management_071322.pdf

.\\˙ MarketWire