Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk lukker ned i tyske terminaler under 48-timers strejke

14/7 12:28

A.P. Møller-Mærsk lukker ned for import og eksport i flere tyske terminaler, efter at havnearbejdere i landet torsdag morgen har indledt en varslet strejke.

Det fremgår af en opdatering til selskabets kunder.

Havnearbejderne begyndte strejken klokken 6 torsdag morgen, og den skal efter planen vare i 48 timer. Det har en direkte betydning for operationerne i de tre store havne Hamborg, Bremerhaven og Wilhelmshaven, hvor Mærsk har terminaler.

- På baggrund af alt den information, vi har til rådighed nu, har Mærsk besluttet at indføre et fuldt stop for jernbanefragt, vejfragt og søfragt både ind og ud af vores tyske terminaler i den periode, som strejken er planlagt til, skriver Mærsk i opdateringen.

Der er dog ikke planer om at stoppe operationen på berørte skibe eller at sejle uden om specifikke havne, lyder det videre.

Planen er samtidig igen at kunne levere logistikløsninger fra klokken 6 lørdag morgen, hvor strejken efter planen er forbi. Situationen kan dog udvikle sig, og der forhandles løbende mellem parterne, skriver Mærsk.

Strejken sker efter en sjette runde af lønforhandlingerne mellem fagforbundet ver.di og arbejdsgiverne i ZDS, som er brudt sammen.

.\\˙ MarketWire