Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk/Sydbank: Ny opjustering synes i sigte

25/7 11:16

A.P. Møller-Mærsk kan være på vej med endnu en opjustering op til sit halvårsregnskab i næste uge, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

I forvejen har rederiet opjusteret sine forventninger de seneste fem kvartaler på stribe, og rateudviklingen tyder trods en periode med let modvind godt, vurderer Sydbanks Mærsk-analytiker, Mikkel Emil Jensen, over for MarketWire.

Han peger på, at rederiets prognose i øjeblikket afspejler en antagelse om, at transportmarkedet vil normalisere sig i andet halvår 2022 med forventeligt store fald i fragtraterne. Men selv om containermarkedet viser tegn på bedring, falder raterne kun langsomt.

- Der er med andre ord udsigt til, at fragtraterne vil være høje i det meste af andet halvår 2022, hvilket ikke er afspejlet i Mærsk nuværende indtjeningsprognose. Jeg forventer derfor en opjustering fra Mærsk, lyder det fra Mikkel Emil Jensen.

ANALYTIKERE SKYDER 2 MILLIARDER HØJERE

Estimater fra 22 analytikere indsamlet af Bloomberg indikerer også, at der kan være en opjustering på vej.

Analytikerne venter et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på lige under 32 mia. dollar i år.

Det er 2 mia. dollar mere end Mærsks seneste prognose, der blev opjusteret forud for offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal til et EBITDA-resultat på cirka 30 mia. dollar fra tidligere omkring 24 mia. dollar.

Årets første tre måneder bød på et overskud på 9,1 mia. dollar, og Mærsk havde altså allerede dengang over 30 pct. af den ventede indtjening i hus.

Mærsk offentliggør regnskab for andet kvartal onsdag den 3. august. Her venter analytikerne ifølge Bloomberg et EBITDA-overskud på 8,9 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire