Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Grønt pust i vente - vaccineselskaber hives op på WHO-nyt

25/7 14:13

Det peger på en grøn åbning mandag, når handlen går i gang på aktiemarkedet i USA. Futures for de ledende indeks ligger med stigninger på omkring 0,6 pct.

Dermed ser det ud til, at handlerne vender den røde fredag ryggen, hvor aktierne faldt, og renterne dykkede på grund af frygten for recession.

Fredag faldt det brede S&P 500-indeks tilbage med 0,9 pct., ligesom Nasdaq smed 1,9 pct., og Dow Jones droppede i rødt med 0,4 pct.

Fredag var det blandt teknologiselskaberne, at taberne skulle findes, efter skuffende regnskaber fra de sociale medier Snap og Twitter, hvilket også hev de meget store navne som Alphabet og Meta Platforms med ned.

Investorerne har vendt blikket mod den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ventes at sætte renten op endnu en gang med 75 basispoint. Men også selskaber som Alphabet, Apple, Amazon, Meta, Microsoft og Intel får opmærksomhed, da det bliver en uge, hvor der er fuld skrue på den amerikanske regnskabssæson.

- Vi ser stadig yderligere downside for risikable aktiver, efterhånden som frygten for recessionen akkumuleres, og centralbankerne fortsat er nødt til at bekæmpe inflationen på bekostning af vækst, siger Eric Robertsen, chefstrateg hos Standard Chartered Bank, til Bloomberg News.

VACCINESELSKABER STIGER PÅ ABEKOPPENYT

På vaccinefronten ligger en række selskaber til plusser, efter Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i weekenden erklærede udbruddet af abekopper for en international sundhedskrise, hvilket er organisationens højeste alarmniveau.

Meldingen hiver selskaber, der gør sig indenfor antivirale midler og vacciner, op i formarkedet.

Siga Technologies, der har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af selskabets flydende koppemedicin Tpoxx, stiger med så meget som 22 pct., Tonix Pharma, der er ved at udvikle en vaccine mod både abekopper og kopper, øger 24 pct., og Chimerix, der efter at have solgt sin koppebehandling til Emergent Biosolutions og derfor modtager royalties, ligger 30 pct. højere. Emergent stiger 10,4 pct.

SNAP FORTSAT I RØDT

Et skuffende regnskab gravede fredag Snap ned i kulkælderen med et kursfald på massive 39,1 pct. til 9,96 dollar.

Snap, der står bag det sociale medie Snapchat, skuffede torsdag aften efter lukketid med et svagt regnskab for andet kvartal, der trods flere daglige brugere end levere den ventede omsætning. I andet kvartal lød den på 1,11 mia. dollar mod ventede 1,14 mia. dollar, fordi annonceindtægterne per bruger var lavere end konsensus.

Det bliver set som et tegn på, at annoncørerne nu holder igen.

De to annoncemastodonter Alphabet og Meta Platforms blev hevet med ned med henholdsvis 5,6 og 7,6 pct. Mandag indikeres aktierne at stige med henholdsvis 0,8 pct. og 0,5 pct.

VERIZON TRAK STIKKET

Det største amerikanske mobilselskab, Verizon, krydrede fredagen med en nedjustering efter årets første seks måneder, og aktien blev sendt ned med et minus på 6,7 pct.

Mandag falder aktien 0,3 pct. i formarkedet.

BITCOIN KOSTER TESLA DYRT

I en helt anden boldgade har Tesla måttet nedskrive 170 mio. dollar, eller over 1,2 mia. kr., på sine beholdninger af bitcoin i første halvår.

Det fremgår af en børsmeddelelse, rapporterer Bloomberg News.

Tesla oplyser desuden, at selskabet realiserede gevinster på visse konverteringer af bitcoin til klassiske valutaer, på 64 mio. dollar.

Meldingen kommer, efter at Tesla annoncerede regnskab for andet kvartal onsdag i sidste uge.

Ifølge Bloomberg indeholder mandagens meddelelse også nyt om investeringerne i år og de kommende to år. I hvert af årene 2022, 2023 og 2024 venter bilproducenten investeringer på 6-8 mia. dollar.

Tesla-aktien stiger mandag 1,4 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire